fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Синдикат Независност РТС-а: Вучић не сме да омаловажава запослене на јавном сервису
Синдикат Независност РТС-а: Вучић не сме да омаловажава запослене на јавном сервису 1

Синдикат Независност РТС-а: Вучић не сме да омаловажава запослене на јавном сервису

Синдикат Независност Радио-телевизије Србије упозорио је председника Србије Александра Вучића да као грађанин може да има лоше мишљење о тој медијској кући, али да не може да се меша у ствари које не припадају његовим надлежностима и да запослене у јавном медијском сервису омаловажава.

Тај синдикат је у отвореном писму Вучићу навео да је он читав колектив РТС, који има 2.700 запослених, увредио када је у обиласку градилишта Клиничког центра Србије казао да о РТС-у мисли „сигурно много лошије него опозција“ и додао да се руководство јавног медијског сервиса мења само по закону.

„Господине председниче, ако Вама не одговара тренутна политика Информативног програма наше куће, и ако у његовом програму сматрате да још нисте довољно заступљени, и да таква уређивачка политика иде на штету информисаности градјана Србије који би требало да о Вашим активностима знају још више и још подробније него што сада сазнају путем јавног сервиса, то никако не значи ни да Информативни програм већ одавно није прешао границу доброг укуса у пласирању вести о Вама“, пише у писму.

Наводи се да запослени у РТС-у, укључујући у Научно-образовном, Културно-уметничком и Забавном програму, раде у условима „програмске и професионалне па и етичке опструкције Информативног програма“ и да нису заслужили да их Вучић вредја својим оценама.

„Запослени РТС-а у наведеним програмима који праве убедљиву већину програмског садржаја наше куће, допринели су током протеклих деценија, и онда кад је током ’90-тих ова кућа деловањем Информативног програма била уништена, колико-толико спасавању образа и части професије и саме куће“, пише у писму Вучићу.

У писму се наводи да Синдикат Независност неће дозволити да Вучић „ниподаштава њихов рад и достојанство“.

„Радећи за мале плате које сте Ви Вашим незаконитим уредбама још смањили, о чему се на овдашњим судовима води 70-ак парница, запослени наведена три програма успевају да, за надолазећа времена, одрже клицу елементарног професионализма“, наводи се у писму Вучићу.

Додаје се да када у Србији буде наступила владавина права и када медијски закони буду поштовани, „тај би професионализам ту кућу увео напокон у цивилизован период историје, на добробит свих њених градјана, а не само припадника и симпатизера владајуће странке“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пут који отвараш 18. августа , радове сам отворио ја 8. августа 2014. Ви сте за шест година урадили 21 километар… 11

Пут који отвараш 18. августа , радове сам отворио ја 8. августа 2014. Ви сте за шест година урадили 21 километар…

Пут који отвараш 18. августа , радове сам отворио ја 8. августа 2014. А ви …

Вучић планер, пројектант, инжењер, грађевинац или архитекта - а где је струка 12

Вучић планер, пројектант, инжењер, грађевинац или архитекта – а где је струка

Од исцртавања Kоридора, до естетског суда о зградама у центру Београда. Председника Србије често можемо …

2 Коментара

  1. Ama, bre, moze li bar neka vest bez fotografije ovog impotentnog siptarskog pedera i kukavice, pljackasa i veleizdajnika!?
    Ogadi mi citav dan ova slinava i zvalava sizofrenicna nakaza!

  2. Vucic i RTS jedno te isto Rade jedni za druge.Nemoj da se lazemo.Netrebaju vam plate za takav rad nego otkazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *