Синдикати напуштају преговоре о Закону о раду

0
(0)

Репрезентативни синдикати напустили су данас састанак Радне групе задужене за израду измена Закона о раду и најавили да ће сутра донети одлуку о дефинитивном напуштању преговора и организовању протеста.

„Наши представници напустили су седницу Радне групе јер се данас нашло на столу нешто што није договорено. Донели су и нове предлоге“, рекао је председник Савеза самосталних синдиката (С С С С) Љубисав Орбовић за Тањуг.

Он је нагласио да ће сутра на заједничкој седници председништва С С С С и УГС Независност бити донета одлука о напуштању преговора о Закону о раду и организовању протеста и демонстрација.

Према речима секретара С С С С Зорана Михајловића, представници синдиката напустули су Радну групу јер је Министарство рада понудило ново решење за проширено дејство колективног уговора које, према њиховом мишљењу, не може да се примени у пракси.

Он је објаснио да је минстарство понудило решење – да се проширено дејство колективног уговора омогући на начин да влада доноси одлуку на предлог министарства, али уз услов да то потпише и Унија послодаваца која има више од 50 одсто привредних друштава у свом саставу.

Михајловић је за Тањуг нагласио да је министарство остало при ставу да ће плате бити смањене, док синдикати иснистирају да се плате не смањују и да се о томе уопште не преговара.

Представници министарства, како је навео, данас су у предложени текст убацили 16 нових чланова, о којима Радна група раније уопште није разговарала, те је на тај начин законски предлог добио нови облик о којем се социјални партнери нису сагласили.

 

Танјуг

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синдикалци љути – на састанцима ни министра ни премијерке

0 (0) Како функционише Социјално-економски савет. На папиру, синдикати, послодавци и Влада требало би да …

Хаос у Грчкој: Блокиране границе

0 (0) Због генералног штрајка грчких синдиката, који ће, како је најављено, трајати 24 сата, …

9 Коментара

  1. U Srbiji danas nema prave radničke klase, a za to su dobrim delom krivi ti „reprezentatvni sindikati“. Ne znam kako ih nije sramota da uopšte sebe zovu sindikatima, to su interesne grupe koje plaća ovaj narod.

  2. Takara,takara i završiš.Ulica bre,radnici,nezaposleni,studenti,dosta je bilo.

  3. te sindikalne vođe su obične fukare,sve rade u interesu vlade i poslodavca.

  4. KAKVI BRE SINDIKATI TO SU BRE HOSTAPLERI LOPOVI I VECNI VEC 20 GODINA KAD SU IZABRANI I KO IH JE IZABRAO A POTPISACE ROBSKI ZAKON JER ZA TO IH DRZE ZATRLI SE DABOGDA I SVI NA ROBIJU KAO I OVA PICKA VULIN

  5. zar sindikalci , vodje i do njih nisu korumpirani jer da zaista postoje sindikati radnik bi se cenio a ne tretirao kao stoka ?

  6. Zaboravite ovaj ,,zakon,,-oni koji su mladji tesko da to pamte -ovi koji su,poput mene, imali srecu da RADE u tom vremenu -a nije to bilo tako davno- da se podsete :Radno vreme 8 sati,uplate za penzionoi socijalno na vreme ,plata na vreme ,rad ne po ugovoru ako te kolege prihvate i ako hoces i dalje da budes u timu -do penzije…Regres za topli obrok i pauza za dorucak…Rad na drzavne praznike posebno placen …Regres za godisnji odmor …Ako ,ne daj Boze,dodje do problema -Disciplinska komisija sa jedne strane i Sindikat sa druge…Nisam administrativac ,radio sam nesto sasvim drugo u bivsoj , zahvaljujuci Dinkicu i mafiji,propaloj firmi i sa skoro trideset godina staza zamalo na ulici …NE DAJTE SE !!!

  7. Svi za vučića tako treba za glupavi narod šišaj ovce vučiću i uživaj jel da su ovo ljudi ti bi odavno bio u požarevačkoj zabeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *