СИСТЕМСКА КОРУПЦИЈА! Усвојен Закон о условима продаје државних непокретности „привилегованим купцима“

0
(0)

Скупштина Србије усвојила је Закон о посебним условима продаје одређених непокретности у својини Србије којим се прописује продаја станова, стамбених објеката, пословног простора и пословних зграда.

Право на куповину имају правна и физичка лица која у складу са законом користе предмет продаје по основу закупа, закљученог на одређено или неодређено време пре 1. јануара 2015. године.

Та правна и физичка лица морају у целости измирити своју обавезу плаћања закупнине до дана подношења захтева за куповину.

У закону се наводи да ће цену по квадратном метру утврдити порески орган у складу са тржишном вредношћу.

Уговор о продаји у име Србије, закључује директор Дирекције или лице у Дирекцији које он овласти, а по претходно прибављеном мишљењу Државног правобранилаштва.

Уколико купац у року од 30 дана од дана потврђивања (солемнизације) уговора о продаји, не исплати целокупну цену уговор о продаји ће бити раскинут.

Дугорочном закупцу који је унапред уплатио укупно уговорену закупнину или део закупнине, уплаћени износ урачунаће се у номинални износ, као исплаћени део цене, наводи се у закону.

Прецизирано је и да се под дугорочним закупом сматра закуп уговорен на време дуже од пет година или на неодређено време.

Образлажући закон у Скупштини Србије министар Душан Вујовић је рекао да ће држава у наредном периоду у оквиру најављене продаје државних непокретности понудити пословне просторе и станове, који су већ дати у закуп и нису нужни за функционисање државе, али не и дипломатска представништва.

Тај предлог, према његовим речима, је покушај државе да се приближи билансу стања када је реч о имовини.

 

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена због примања мита од 24.000 евра и намештања јавне набавке

5 (3) Дарија Јањић Нишавић, помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена је због примања мита у …

Kо ће прекинути „пословање“ премијерке са братом Игором?

4.4 (32) Игор, брат премијерке Ане Брнабић од државе добио послове вредне преко 40 милиона …

2 Коментара

  1. Зар су толико највни и глупи да ће мо да прихватимо њихов нови Закон о условима продаје државне имовине и то „привилегованим купцима“. Привилеговани купци су деца и унуци коминита из минуле Југе. Реалност и општа стварност се огледа у; Транзиција има јасну функцију да „комунистичко“ вођство минуле „Југославије“ трансформише, тј. прелије сва она друштвена општа постигнута добра из „Југе“ у своје лично приватно власништво, тј. на њихове синове-кћери и унуке. А народ ће бити и даље само шодер за попуњавање њихових финасиских дубоко неизмерљивих јама-рупа. Тај стари „комунистички“ административни структурални „хор“- „систем“ у потпуности, у целости се је пренео у данашњи политички астамблиштмент у који су у својој огољеној суштини били и остали смртни непријатељ заговорене наводне њихове демократије. позз. ДРАГАН

  2. Državni organizovani kriminal kriminalaca u skupštini i vladi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend