Хроника

СИСТЕМСКА КОРУПЦИЈА! Усвојен Закон о условима продаје државних непокретности “привилегованим купцима”

Скупштина Србије усвојила је Закон о посебним условима продаје одређених непокретности у својини Србије којим се прописује продаја станова, стамбених објеката, пословног простора и пословних зграда.

Право на куповину имају правна и физичка лица која у складу са законом користе предмет продаје по основу закупа, закљученог на одређено или неодређено време пре 1. јануара 2015. године.

Та правна и физичка лица морају у целости измирити своју обавезу плаћања закупнине до дана подношења захтева за куповину.

У закону се наводи да ће цену по квадратном метру утврдити порески орган у складу са тржишном вредношћу.

Уговор о продаји у име Србије, закључује директор Дирекције или лице у Дирекцији које он овласти, а по претходно прибављеном мишљењу Државног правобранилаштва.

Уколико купац у року од 30 дана од дана потврђивања (солемнизације) уговора о продаји, не исплати целокупну цену уговор о продаји ће бити раскинут.

Дугорочном закупцу који је унапред уплатио укупно уговорену закупнину или део закупнине, уплаћени износ урачунаће се у номинални износ, као исплаћени део цене, наводи се у закону.

Прецизирано је и да се под дугорочним закупом сматра закуп уговорен на време дуже од пет година или на неодређено време.

Образлажући закон у Скупштини Србије министар Душан Вујовић је рекао да ће држава у наредном периоду у оквиру најављене продаје државних непокретности понудити пословне просторе и станове, који су већ дати у закуп и нису нужни за функционисање државе, али не и дипломатска представништва.

Тај предлог, према његовим речима, је покушај државе да се приближи билансу стања када је реч о имовини.

 

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. Зар су толико највни и глупи да ће мо да прихватимо њихов нови Закон о условима продаје државне имовине и то “привилегованим купцима”. Привилеговани купци су деца и унуци коминита из минуле Југе. Реалност и општа стварност се огледа у; Транзиција има јасну функцију да „комунистичко“ вођство минуле „Југославије“ трансформише, тј. прелије сва она друштвена општа постигнута добра из „Југе“ у своје лично приватно власништво, тј. на њихове синове-кћери и унуке. А народ ће бити и даље само шодер за попуњавање њихових финасиских дубоко неизмерљивих јама-рупа. Тај стари „комунистички“ административни структурални „хор“- „систем“ у потпуности, у целости се је пренео у данашњи политички астамблиштмент у који су у својој огољеној суштини били и остали смртни непријатељ заговорене наводне њихове демократије. позз. ДРАГАН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!