СКАНДАЛ У ВАЉЕВУ: Вођи крими-клана оптуженом за тешко убиство у саучесништву и злочиначко удруживање само наногица!

0
(0)

ВАЉЕВО – Милан Лазаревић из Ваљева, познатији као Лаза Бомбаш, пуштен је из притвора Специјалног суда и носиће наногицу код куће.

Лазаревић, који је ухапшен 2009, оптужен је да је био вођа криминалне групе у Ваљеву и терети се за саучесништво у убиству Жељка Ђедовића. Тако се Лаза Бомбаш, који је годинама био страх и трепет, поново вратио у Ваљево.

Кућне посете

Претресно веће Специјалног суда, уместо притвора у притворској јединици Специјалног суда, одлучило је да Лазаревићу одреди меру кућног притвора са електронским надзором. Он, по правилу, нема право изласка из куће, осим у случају када иде на суђење.

Специјални суд Лазаревића терети за злочиначко удруживање, тешко убиство у саучесништву, изнуде и незаконито држање оружја, а судски поступак још није окончан.

– Неуобичајено је да Специјални суд кућни притвор одређује неком ко је оптужен за вођу криминалног клана. Дешавало се да кућни притвор одреде „војницима“, који су одрађивали прљаве послове по налогу вође клана, али до сада, колико је познато, није се догодило да Специјални суд кућни притвор дозволи особи оптуженој да је била организатор неколико тешких кривичних дела. Он нема право изласка из куће, али у кућне посете може да прими кога жели – наводи извор.

Суђење још траје

Лазаревић је ухапшен у априлу 2009. године и до сада је био у притвору Специјалног суда, док суђење за дела која му се стављају на терет, ни седам година након хапшења, није окончано. Лазаревић је ухапшен након убиства Жељка Ђедовића, а оптужен је да је наручио његово убиство преко Зорана Јеличића из Падинске скеле.

Рекетирали по граду

Лазаревић је годинама био на челу агенције за обезбеђење „Полито“, која је практично заменила улогу полиције. Група на чијем је челу био оптужена је за многобројне изнуде, а на његовом удару су били готово сви ваљевски бизнисмени и предузетници, који су морали да плаћају месечни рекет. Сумња се да је криминална група на чијем челу је био Лазаревић багером демолирала два кафића у Ваљеву да би приморала газде да им плаћају рекет.

Дела

– злочиначко удруживање
– тешко убиство у саучесништву
– изнуде
– незаконито држање оружја.

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

Један коментар

  1. pa čemu se čudimo kad je sve u svetu korumpirano pare rade sve pogotovo u srbiji hrv,bosni itd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend