fbpx

Вулин сменио официра који се бори против криминала и корупције у Војсци Србије

4.4
(25)

Војни синдикат Србије (ВСС) је саопштио да је, прошле недеље, по налогу министра одбране Александра Вулина један официр смењен на ниже радно место, пошто је одлучио да буде узбуњивач и поштујући законску процедуру указао на корупцију и незаконитост приликом запошљавања четири лица у Министарству одбране.

Из ВСС наводе да се официр одлучио на узбуњивање пошто је претходно комисија за пријем у радни однос добила усмени налог из кабинета министра одбране да се „морају запослити четири лица“, која у датом тренутку нису испуњавала потребне законске услове.

Узбуњивач, официр са највишим оценама, који је упозорио на незаконитост, експресно је и противзаконито и мимо прописа пребачен на ниже радно место, наводи синдикат.

ВСС тврди да се чак и шеф официра узбуњивача побунио и није био сагласан са његовом сменом, међутим није успео да га заштити.

Синдикат наводи да крије идентитет официра узбуњивача пошто страхују да ће се са његовим прогоном наставити, а против министра одбране Александра Вулина и његових најближих сарадника због грубог кршења закона и непоступања по упозорењу узбуњивача, као и због прогона, деградирања и мобинговања узбуњивача који је указао на корупцију и незаконитост приликом запошљавања четири лица у Министарство одбране, поднеће кривичну пријаву.

Додају и да ово није усамљен случај прогона узбуњивача у систему одбране.

„Лица која укажу на неправилности и незаконитости уместо да се заштите и стимулишу да указују на злоупотребе, бивају кажњавана и злостављана. Да зло буде веће, то наређују највиши војни и државни руководиоци, а овај негативан пример указује да то долази и од самог министра“, саопштио је Војни синдикат Србије.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ангажовање Војске Србије у ванредном стању: Чуваће болнице, поште, аеродроме, граничне прелазе, аутобуске и железничке станице

1 (1) На основу одлуке о увођењу ванредног стања на целој територији Србије које је …

Затварају се кафићи, биоскопи и позоришта, војска излази на улице: Шта за обичне грађане значи увођење ванредног стања

3.6 (64) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преломиће у недељу да ли ће у Србији бити …

3 Коментара

  1. Вулин, беспосличар, протува и ленштина, ражаловао официра који подиже глас потив самовоље „теткиног кадровика“……..
    Не знам да ли жалим човека коме покушава да ведри и облачи „министар“или да се радујем….
    Ово је ипак за радовање из неколико разлога…..

  2. ma popisam ti se na narkomana i razbojnickog nacelnika kod genocidnih zlikovaca skolovana, ma sva zvanja njihova ne bi menjo za Bibliju i Junacku pesmu narodnu.
    — odbi i odjebi, ti ocima kolutajuci, i ti na ss ovcu potsecajuci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *