Смрт берача вишања и даље мистерија

0
(0)

Узрок смрти берача вишања у Новој Црвенки код Куле и даље је мистерија, иако је Институт за судску медицину Медицинског факултета у Новом Саду 19. јула доставио Основном суду у Сомбору резултате обдукције после ексхумације тела сезонских радника Роберта Хулала (51) из Бачке Тополе и Војислава Керекеша (48) из Црвенке, који су током бербе у воћњаку француско-српске фирме „Интерпром“ преминули 17. и 22. јуна.

Др Јелица Арлагић, заменица портпарола Клиничког центра Војводине, у чијем саставу ради Институт, каже да је договор да токсиколошки налаз за умрле бераче саопшти Основни суд у Сомбору. У суду, чији су председник и заменица на годишњем одмору, ни у понедељак није било никога ко би могао да предочи резултате обдукције преминулих сезонаца.

Једина информација из ове установе била да је „решен спис о случају берача упућен у основно јавно тужилаштво“. И тужилац Ксенија Дејановић је на годишњем одмору, а њена заменица Љубица Обрадовић рекла је да није овлашћена да даје било каква обавештења. Налазе обдукције нису добили ни рођени брат Војислава Керекеша, ни супруга Роберта Хулала.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. kakva misterija sta lupate…otrovani ljudi i gotovo…mozete misliti sta jedemo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend