СНС КАРТЕЛ становницима Шида отима галерију слика Саве Шумановића!

СНС КАРТЕЛ становницима Шида отима галерију слика Саве Шумановића!

У низу скандала који последњих месеци потресају Шид, а у вези покушаја „отимања“ оснивачких права над Галеријом слика “Сава Шумановић” Шид, од стране Министрарства културе уз потпуно нејасан став локалне самоуправе по том питању, напредњачка власт у Шиду је решила да оде корак даље и зада још један ниски ударац грађанима Шида – каже се у саопштењу за јавност ОО ССП Шид.

– На седници Скупштине општине Шид разрешена је досадашња директорка Галерије Весна Буројевић (дипл. историчар уметности), а изабрана је нова директорка Јована Лакић (проф. разредне наставе). Све би то могло да прође „испод жита“ да претходно није био спроведен Јавни конкурс за избор директора који је подразумевао да кандидат између осталог мора да има најмање 5 година радног искуства у култури.

У извештају Управног одбора Галерије који је достављен одборницима СО Шид у материјалу за заседање, наведено је да је нова директорка Галерије као доказ да поседује радно искуство у култури доставила чак две потврде, иако се поуздано зна никада није радила у установи културе, већ да је од 2008. године запослена у Општинској управи Шид на неколико извршилачких места, од којих ни једно није имало додирних тачака са културом.

Питамо напредњачку власт у Шиду:

1. На основу чега је Општинска управа Шид издала потврду о радном искуству у култури када ни сама није установа културе, а ни именована Јована Лакић никада није радила на радном месту у ОУ које подразумева бављење културним активностима.

2. На основу чега је Културно образовни центар Шид издао потврду о радном искуству у култури када именована никада није радила нити била ангажована у тој установи?

ССП је упутила захтев надлежнима који су учествовали у одлучивању за приступ информацији од јавног значаја, тражећи увид у доказе и упозоравамо да ће одговарати сви који су фалсификовали документацију и обманули одборнике СО Шид, као и грађане Шида – наводи се у саопштењу ОО ССП Шид.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

Александар Вучић је криминализовао цело српско друштво, па и своју породицу. Kад је основао навијачку …

Па ниси ти олошу ништа потписао са ЕУ већ са представницима шипарских нарко фисова

Па ниси ти олошу ништа потписао са ЕУ већ са представницима шипарских нарко фисова

Србија данас коментар: Просто је немогуће више слушати и трпети дебилизме Александра Вучића.  Одржао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *