„Со на рану“: Отпуштени радници Српске фабрике стакла морају да плате фабрици судске трошкове

4
(4)

Параћин — Радници параћинске Српске фабрике стакла, који су отпуштени септембра 2017. године, сада морају да плате и судске трошкове веће од десет милиона динара.

Подсетимо, они су отпуштени на дан отварања стечаја, који је касније обустављен.

Наиме, када су добили отказ радници су тужили фабрику, а сада су добили обавештења са печатом Српске фабрике стакла да морају да плате судске трошкове због изгубљеног парничног поступка у износу од по 52.500 динара.

У обавештењу је још наведен текући рачун фабрике код банке Интеза на који новац треба да стигне, пишу Вечерње новости.

Стаклару је тужило око 200 радника, и то пред Основним судом, тражећи поништење отказа.

Ово обавештење им је, кажу, као „со на рану“, јер не само да им је угрожена егзистенција губитком радних места, већ им стижу трошкови које немају одакле да плате.

Виолета Kостић, једна од отпуштених, израчунала је да, према броју тужби, радници треба да исплате више од 10,5 милиона динара, па најављује да ће сви предузети контрамере протестима и писањем кривичних пријава.

„Безобзирност и бахатост менаџмента наше бивше фабрике нема граница. То се види и из овог обавештења. Иако Стаклара није више у стечају за који смо од почетка тврдили да је лажни, што се и показало, руководство не жели да нас врати. Они не само да су унесрећили око 300 породица оставивши нас без плате, јер су у међувремену и други добили отказе, већ додатно још траже од нас новац“, револтирана је Kостићева.

Она додаје да се на обавештењу на печату СФС не види потписник.

„Уместо потписа ту су неки хијероглифи, па се питамо ко је то. Н.Н. је лице које од радника потражује толики новац, а нико од нас још није добио судску пресуду“, додаје.

У обавештењу СФС наведено је да трошкове треба платити на основу решења Основног суда у Параћину од 28. фебруара ове године.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРЕКИД ПРОИЗВОДЊЕ: Радници Фијата од понедељка на плаћеном одсуству

1 (1) РАДНИЦИ компаније „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ у Kрагујевцу од 20. до 31. јула …

Србија: За месец дана 10.000 отказа

5 (2) За само месец и по дана у Србији је без посла остало 9.927 …

Један коментар

  1. Nije jedini primer da su preduzeca u Srbiji bilo javna ili privatna cista ko suza pred zakonom. Cela steta ide na teret zaposlenih ne i rukovodstva…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend