fbpx
Насловна / Србија / Сорош у Србији – с ким је причао и о чему

Сорош у Србији – с ким је причао и о чему

Београд — Син америчког милијардера мађарског порекла Џорџа Сороша, Алекс, састао се у Србији са првим човеком Привредне коморе Србије Марком Чадежом.

Са Сорошом јуниором, који је заменик председника Фондације за отворено друштво, Чадеж је разговарао о регионалној сарадњи на Западном Балкану, процесу европских интеграција Србије и региона, економским реформама, могућностима и препрекама у финансирању малих и средњих предузећа и предузетништва, унапређењу образовања и изазовима које миграторни процеси имају на економију и друштво.

Како је саопштено из ПКС, Чадеж и Сорош истакли су велики значај формирања јединственог економског простора на Западном Балкану, повезивања компанија у региону ради повећања конкурентности, обима производње и повећања запослености. На састанку је било речи о нужности веће сарадње и повезивања влада у региону како би дошло до уклањања баријера и превазилажења изазова који оптерећују пословање са циљем политичке и економске стабилности, повећања раста и стварања предуслова за запошљавање и развој.

Председник ПКС је представио активности Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ ЗБ), удружења комора региона које заступа њихове пословне интересе кроз иницијативе за унапређење пословне климе и боље повезивање компанија у региону и ван њега. Истакнуто је да КИФ ЗБ представља мост према владама региона, међународним финансијским институцијама, државама и пословној заједници, као и према институцијама Европске уније.

Чадеж је представио заједничку регионалну онлајн инвестициону платформу www.инвестинсее.цом, први производ заједничке коморе Западног Балкана, на којој су потенцијалним инвеститорима доступне све релевантне информације о привредама Западног Балкана, правној и пореској регулативи, и на којој је престављен регион као јединствена инвестициона дестинација.

Председник ПКС и Алекс Сорос указали су на значај повећања запослености младих у региону, кроз рад и са мањинским и рањивим групама, осврнувши се на могућности и потенцијал који постоји у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво. Модел дуалног образовања и његово увођење у школске системе у Србији и у региону представљају добар начин за обезбеђивање предуслова за смањење незапослености младих, пише у саопштењу ПКС.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић уз помоћ Тонија Блера понудио Американцима признање Косова за останак на власти

4.6 (35) До сусрета Александра Вучића са шефом америчког Стејт департмента Мајклом Помпеом на маргинама …

ДЈБ поздравља одлуку СзС да напусти Сорошев „дијалог“

4.6 (5) ДЈБ са задовољством констатује да је део опозиције, који је у први мах …

2 Коментара

  1. nista cudno topla braca se uvek rado sastaju.

  2. Govno jevreejsko je pričao sa AV i njegovom koalicijom, kako da još više utamane Srba. Hoće da nas zbrišu do zadnjeg. Srbi, sa verom u Boga, ……..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *