динар боли глава

Спремна нова олуја цена!

0
(0)

Трговцима у свим прехрамбеним продавницама пристигли виши ценовници за многе производе. Од два до десет одсто скупљи шећер, уље, свињско месо, слаткиши, вода, детерџент…

НЕСТАШИЦА шећера претходних недеља показала је да, осим повећане тражње, произвођачи спремају терен за нове цене ове робе. Наиме, готово сви трговци су, како сазнају „Новости“, већ добили нове ценовнике за кристал шећер, и за јестиво уље, свињско месо, слаткише, минералну воду, детерџенат… Те цене ће бити увећане од два до 10 одсто.

Правдајући се поскупљењем појединих сировина, растом курса евра и скоком цена горива, произвођачи су током протеклих дана трговцима доставили нове ценовнике. У појединим радњама тако би се већ у среду у продаји могао наћи шећер скупљи за око пет одсто. То значи да ће поскупети за два до пет динара по килограму, зависно до добављача, мада је и протекле недеље већ једном поскупео.

– Нове, више цене шећера за око два одсто већ су ступиле на снагу протекле недеље, а цена се креће од 106 до 111 динара за килограм – кажу у „Меркатору“. – Од добављача, међутим, поново стижу најаве нових ценовника за шећер, чија се примена очекује ових дана у нашим продајним објектима. – Уз шећер, добили смо и нове ценовнике за уље, веће за четири одсто, а у два наврата су протеклих дана стизали и нови ценовници за свињско месо, од шест до осам одсто, док цене јунетине и пилетине за сада мирују. Већ су поскупели и неки кондиторски производи за десет одсто.

Почетком следећег месеца очекује се повећање цена детерџената за веш и омекшивача, од девет одсто, и детерџенте за судове од пет одсто. Такође има и најава за промену цена газираних напитака од почетка августа.

 ВЕКНА ПО СТАРОМ

И ДОК цене брашна падају, што би требало да утиче и на појефтињење хлеба, из Уније пекара Србије сматрају да то засад неће довести до пада цена векне, јер је у протеклих месец дана гориво два пута поскупело и поништило појефтињење брашна. Полукилограмска векна белог кошта од 38 до 54, мада поједине трговине хлеб нуде и по 33 динара.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд поново најзагађенија престоница у Европи, Нови Пазар по загађености ваздуха трећи у свету!

0 (0) Престоница Србије константно има проблем са загађењем ваздуха, нарочито у ово доба године …

Радосављевић: Када је СНС преузео власт јавни дуг је био 15,45, а данас је преко 27 милијарди евра

5 (4) * Горан РАДОСАВЉЕВИЋ: За претходних девет година Србија је задужена за око 12 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend