Србија плаћа милионске пенале: Зашто режимски идиоти не користе новац?

Србија плаћа милионске пенале: Зашто режимски идиоти не користе новац?

Београд — А док нас ММФ позива на штедњу, држава Србија годишње плаћа милионе евра пенала за неискоришћене, а одобрене кредите.

Само прошле и почетком ове године, због тога што нисмо искористили новац од кредита које смо добили, платили смо око 4,4 милиона евра.

Неуспешна реализација…неуспешна реализација…неуспешна реализација…Тако отприлике изгледа поглед у кредитну документацију министарства саобраћјаа градјевине и инфраструктуре.

“У нашем ресору се креће реализација од 40 до 90 одсто”, каже државни секретар Миодраг Поледица.

Али како се уопште догоди да за нешто тражимо новац, добијемо га, и онда га не потрошимо?

“Пројекти нису били спремни за реализацију због на пример експропријације”, каже Поледица и објашњава да је за то одговорност широка.

Али још нико није одговоарао иако се из буџета годинама уназад троше милиони.

Пенали кредиторима не плаћају се само за велике инфраструктурне пројекте, попут коридора, већ и за гаранције које су дате за кредите јавних и државних предузећа. Коме, колико – нисмо успели да сазнамо.

А у Министарству финансија које је дужно да контролише како и због чега се новац испалћује нисмо добили никакв одговор. Министар Синиша Мали данима нема времена да одговара на питања Прве ТВ.

Саветник за инвестиције и улагања Махмут Бушатлија објашњава да оваква пракса постоји више од 15 година.

“Ви не можете без озбиљног планиарања али нажалост наша демократизација није донела политичку свест да то могу политичари да раде. Свака банка мора да заштити интересе јер ако вам одобри средства мора за вас да их држи и ако ви то не плаћате морате да им платите казну”, објашњава Бушатлија.

Суштина је у дугорочном планирању. Док год га не буде било, трошиће се милиони годишње на неповучене а одобрене кредите. Тренд ипак показује да се ситуација последњих година поправља.

Б92,Прва,Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Измене медијских закона као представа за јавност: Две трећине чланова Радне групе представници државе и организација које подржавају власт

Измене медијских закона као представа за јавност: Две трећине чланова Радне групе представници државе и организација које подржавају власт

Од 35 чланова Радне групе за измене Закона о јавном информисању, 14 су државни службеници, …

БЕЗ ЦЕНЗУРЕ Србија у кредитима - Слободан Kомазец, Бранко Драгаш и Драган Радовић (видео)

БЕЗ ЦЕНЗУРЕ Србија у кредитима – Слободан Kомазец, Бранко Драгаш и Драган Радовић (видео)

У најновијем издању емисије “Без цензуре” гости су били професор Слободан Kомазец, економиста Бранко Драгаш …

Један коментар

  1. kukavice i geaci servijanski, poturili ste dete nejako, umesto da priznate svoju gresku u izboru indijanskog gurbeta za svog nacelnika i pokazete zube psihopati koiji je dotumarao u Srbiju za lebom i boljim zivotom a ne da brani vase Kosovo i Metohiju, (u ostalom i crkva ge ne brani). – taj da vam obezbedi leba i vode bez rada. u prirodi je takvih cergara, mali il visokih i onie sto svoju crnu grivu ofarbase u zuto, da kradu, da lazu a ne da dobro cine. – umesto da sa svojom cergom i meckom obilazi teferice svakako ce izabrati udobnost nacelnika budalama koji daju a nista ne traze a 50 grama smrdljive mesavine mlevenih mozgova, koze, jezika i ko zna kakvog djubreta za veliku milost smatraju. – dzaba traziti da se opametite, tamo gde nema ne mozes nista ni dobiti. – ostaje na SRBE apelovati, svojih dedova i prandjedova se setiti, svoje narodne junacke pesme procitati, bzdovane i koplja sa tavana poskidati i u borbu krenuti, sljam ocistiti i SRBSKO CARSTVO u red dovesti. – oce to malo se oznojiti, mozda i glavu izgubiti. – ili je bojle druzini nesrbskoj, nenaucenjackoj se pridati, za 5oo. eur obraz prodati i mirno sedeti i kod ,,naucenjaka,, koste svako jutro na kaficu svratiti i carsiske price probistriti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *