fbpx
Насловна / Србија / Србији прете поплаве

Србији прете поплаве

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је на данашњој седници свима који учествују у спровођењу мера одбране од поплава да предузму све неопходне превентивне и оперативне мере како би се смањио ризик од евентуалних поплава које могу настати услед топљења снега.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да је командант штаба и министар полиције Небојша Стефановић казао је да сви субјекти морају бити приправни и спремни за реаговање и одбрану од евентуалних поплава које могу уследити у марту с порастом температуре и порастом воостаја.

Директор Србијавода Горан Пузовић рекао је да се стање водостаја на рекама континуирано прати и да је оно за сада стабилно.

Тема седнице штаба била је и актуелна ситуација у вези с вирусом грипа. Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је одзив људи на вакцинацију ове сезоне био највећи у последњих 10 година и да је препорука људима да се вакцинишу и тако се правовремено заштите од вируса.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић упознао је чланове штаба са израдом стратешког документа Процена ризика од катастрофа, који је, како је навео, послат на мишљење ресорним министарствима и посебним организацијама.

Марић је рекао да је Министарство унутрашњих послова започело и израду Плана заштите спасавања.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ли „Јовањица“ једина планатажа у Србији на којој државни нарко картел производи опијате?

4.8 (12) Да ли је пољопривредно добро Јовањица на коме је полиција 15. новембра открила …

Држава већ 22 месеца крије највеће пореске дужнике

5 (10) Иако је по закону обавезна да то уради најмање једном годишње, Пореска управа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *