Србију чека раст цена и откази

0
(0)

Професор економије Мирослав Прокопијевић упозорио је да Србију после избора, 6. маја, очекују раст цена и инфлације, још веће слабљење динара, као и смањивање плата и пензија и даља отпуштања.

Прокопијевић је у интервјуу дневном листу „Данас“ рекао да су економски програми странака засновани на популизму и да, како је навео, представљају лудом радовање, јер се не баве решењем проблема.

„Сви говоре о циљевима (улагања, радна места, просперитет), а нико не помиње средства да се то оствари. Зато су та обећања само лудом радовање“, рекао је он.

Упитан како му делује оно што у кампањи о економији говори ДС, Прокопијевић је одговорио да се и на њих односе мањкавости које је поменуо, попут популизма и помињања само циљева, а не и начина како их остварити.

На питање о изјави председника СПС-а Ивице Дачића да Међународни монетарни фонд треба да оде из Србије, Прокопијевић је рекао да је та изјава глупа и да представља наставак „силеџијске и глупе“ политике Слободана Милошевића.

„Молиће их на коленима после избора да дођу. То је наставак силеџијске и глупе Милошевићеве политике ‘Србија се сагињати неће’ чија је последица да ће се сагињати пред свима и сваким све време. Само гледајте филм“, рекао је он.

Упитан да прокоментарише Дачићеву изјаву да ће хапсити инвеститоре који забрањују оснивање синдиката у фирмама, Прокопијевић је рекао да и та изјава делује „провидно“ и да СПС има „економски смешну кампању“.

Према Прокопијевићу, политичари не раде оно што им је посао, то јест не поправљају пословно окружење већ уместо тога расипају државне паре.

„Наравно део тога што дају инвеститорима, они им враћају у кешу или на рачуне у иностранству. Те паре политичари користе за лично богаћење и кампање. Због тога је политика најпрофитабилнији посао. То је криминал. Што не рече Дачић да ће да хапси такве и друге лопове из њихове владајуће коалиције. Вероватно зато што би на удару био скоро читав државни врх, све скупа са њим“, рекао је Прокопијевић.

Коментаришући најаву Томислава Николића из СНС да ће проверити хиљаду приватизација, Прокопијевић је рекао да је то погрешан корак и да представља повратак у социјализам из кога Србија још није изашла. 

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Делови Србије под водом: Ванредно у неколико општина, у току евакуација (видео)

0 (0) Због обилних падавина у неколико општина у Србији проглашена је ванредна одбрана од …

Успорен саобраћај на ауто-путевима, пиротски округ БЕЗ СТРУЈЕ, проглашена и ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА (видео)

5 (2) Широм Србије снежни намети направили су ошти хаос, многа села су одсечена, велики …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend