Насловна / Србија / Сребреничка подвала – Прочитајте истину о дешавањима у Сребреници и лажима западних пропагандиста (е-књига)
Сребреничка подвала - Прочитајте истину о дешавањима у Сребреници и лажима западних пропагандиста (е-књига) 1

Сребреничка подвала – Прочитајте истину о дешавањима у Сребреници и лажима западних пропагандиста (е-књига)

У Бањалуци је вечерас промовисана књига „Сребреничка подвала“, аутора Ратка Шкрбића, која говори о великој подвали о броју страдалих у Сребреници у јулу 1995. године.

Шкрбић је рекао да је при изради књиге искључиво користио документа хашког тужилаштва и да је приказао да је број страдалих бошњачких цивила и војника у јулу 1995. године у Сребреници неупоредиво мањи него што се то приказује, односно да је ријеч о неколико стотина страдалих.

Он је навео да је проучавањем тих докумената приказао и да хашко тужилаштво никада није раздвојило жртве које су легитимне и „оне које су побијене“.

У прилог томе, Шкрбић је рекао да је само током покушаја пробоја 28. дивизије такозване Армије РБиХ погинуло 3.000 њихових војника, а да нема прецизних података колико их је погинуло у борби за Сребреницу прије пробоја.

СРЕБРЕНИЧКА ПОДВАЛА

Према његовим ријечима, Тужилаштво у Хагу нема података колико је бошњачких војника погинуло од 1992. године.

„Хашко тужилаштво увијек каже да је Војска Републике Српске нападала на Сребреницу или на заштићену зону УН. То није тачно, јер је ВРС увијек нападала на 28. дивизију и то онда када је напад био изнуђен“, нагласио је Шкрбић.

Он је подсјетио да је Сребреница била заштићена зона УН која је по међународном ратном праву морала бити демилитаризована, што није било урађено већ су из те зоне бошњачке снаге нападе српске цивиле и војнике и послије се повлачили у њену сигурност.

„Све је то најбоље потврдила тадашња команда УНПРОФОР-а у Загребу када је навела да сваки напад на јединице 28. дивизије не задовољава стандарде напада на заштићену зону“, навео је Шкрбић.

РТРС, Срна

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ - Нови светски поредак и лажна историја - ТВ рас (видео) 11

МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ – Нови светски поредак и лажна историја – ТВ рас (видео)

ТЕМА ДАНА – Промоција књиге Милана Видојевића „Деца новог доба“ Гост: Милан Видојевић – новинар …

Прва српска забрањена књига 12

Прва српска забрањена књига

Књига „Србије жалосно поновно поробљење” изазвала је праву хајку великих сила за непознатим писцем… Већ …

Један коментар

  1. Сораб Сербски

    БЕДНИЦИ! Србија се неће усудити да затражи вето на антисрпску резолуцију о „геноциду у Сребреници“
    http://www.nspm.rs/hronika/danas-srbija-nece-traziti-od-rusije-da-ulozi-veto-na-rezoluciju-o-srebrenici-ali-ce-rusija-to-uciniti-iz-sopstvenih-interesa.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *