fbpx

Српска привреда хрли ка несолвентности

0
(0)

Београд — Дуг компанија, правних лица и предузетника код банака износи између 12 и 13 милијарди евра и да се српска привреда приближава стању несолвентности.

Како је Генерални секретар Удружења банака Србије Верољуб Дугалић изјавио гостујући на ТВ Пинк, да тај дуг сам по себи није велики, али да је проблем у томе што домаћа привреда нема више способности, ни могућности да отплаћује своје обавезе, да је, уз то и неконкурентна и да не може да се пробије на страна тржишта.

Упитан о наплаћивању кредита појединих пропалих банака и „Агробанке“, Дугалић је одговорио да се поставља питање како ће бити наплаћени ненаплативи кредити и како би то неко трећи учинио у име банке, уколико сама банка није успела да наплати своја потраживања.
Дугалић је рекао да никада у последњих 20-30 година нису постојале повољније каматне стопе за стамбене кредите и да су оне ниске, али да је проблем ниска просечна плата која износи око 350 евра и да они који имају тако ниске зараде не би могли да отплаћују такве кредите.
Дугалић је оценио да одобравање најновијег кредита Русије Србији представља одличну вест, али да се поставља питање цене тог кредита и каматне стопе.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мораторијум на кредите остаје три месеца

5 (5) Са вестима да ће сутра бити укинуто ванредно стање међу грађанима се појавила …

Вирусна парализа привреде, социјалног и друштвеног система: Привреда и друштво на апарату за дисање

4.3 (4) Сведоци смо опште парализе привредних токова (брзо ширећом) инфекцијом. Међутим, ова криза је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *