Српско судство као Брзи Гонзалес: 700.000 решених случајева за 2 године!

0
(0)

Јао, бре, људи – код нас кад се претерује, баш се претерује… Толико да је стварно ред запитати се коликим нас будалама сматрају ови напредњаци. Ево, министар Никола Селаковић рече да су српски судови за две године решили 700.000 „старих“ случајева!!! Ако су радили сваки дан – а знамо да нису – државна је фирма то правосуђе, то значи да би за 2 године x 365 дана = 730 дана (+1, јер је сад преступна година), решавали у просеку 958,9 случајева НА ДАН! Ако узмете у обзир вишемесечни штрајк адвоката 2014/2015, суботе и недеље и државне празнике, дојаве о бомбама – сигурно је да су српске судије брзе као Брзи Гонзалес, и да су решавале можда и преко 1.500 случајева дневно… У ствари, они су и бржи од Брзог Гонзалеса, а ми сви – ми смо приглупи Патак Дача, док је минситар Селаковић Волт Дизни, и црта нас и брише једним потезом пера…

У последње две године судови у Србији су решили више од 700.000 старих предмета, изјавио је министар правде Никола Селаковић, наводећи да је циљ и да у будуће што краће чекају на судске одлуке.

– Морамо да стиснемо гас када су у питању ти предмети до краја и да не дозволимо да решавајући старе предмете други предмети постану стари -рекао је Селаковић за ТВ Пинк.

Говорећи о примени Закона о заштити права на суђење у разумном року, Селаковић је казао да се већ сада, два месеца од почетка примене, број судија који су обучени за то мери стотинама.

Примена закона, према његовим речима, показује да је направљена права ствар када је донет. – Данас имамо читав низ правних средстава који грађанима стоје на располагању – рекао је Селаковић, наводећи да је донет и Закон о извршењу и обезбеђењу, који ће омогућити да се реши 1,6 милиона старих предмета о извршењу.

– Број старих предмета значајно је опао, већ сада смо на листи Консултативног већа СЕ које се бави ефикасношсћу правосуђа пали на испод 365 дана за добијање правосназнзе судске пресуде у грађанском судском поступку, још увек смо лоши када је у питању извршење, али очекујемо резултате од примене Закона – казао је он.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Судије и тужиоци: Политичари правосуђе сматрају „делом колача“, не желе поделу

5 (1) Политичари у Србији не прихватају поделу власти, већ сматрају да је правосуђе њихов …

Судијама мање плате за 6.000 динара

5 (1) Удружење судија и тужилаца Србије саопштило је данас да су судије у највећем …

Један коментар

  1. Za jednu istu stvar sudovi donose različite presude,štaje u pitanju to niko nezna,a mislim ni sudije to neznaju,jer su nestručni,aljkavi,korumpirani, eto to je naše sudstvo na čelu sa vladom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend