ССП: Тендер за изградњу Моравског коридора намештен за конзорцијум Бехтел-Енка

3
(2)

Објава тендера за изградњу Моравског коридора у августу, са роком пријаве од 20 дана и уз достављање гаранције за финансирање вредне 400 милиона евра, представља најгрубље кршење закона о јавним набавкама и привилеговање једног извођача, у овом случају америчко-турског конзорцијума Бецхтел-Енка, саопштила је Странка слободе и правде.

„Након што је Вучић у фебруару 2017. формирао радну групу за припрему комерцијалног уговора за изградњу Моравског коридора управо са конзорцијумом Бецхтел-Енка, у октобру 2018. године министарка Михајловић потписала Меморандум о разумевању са овим извођачем, а Вучић у марту 2019. на састанку са представницима Бецхтел-Енка и финансијера пројекта најавио почетак радова у трећем кварталу 2019. године, јасно је да је објављени тендер само фарса. Чињеница да су планирани трошкови иградње од 500 милиона евра из 2012. године порасли на 800 милиона евра, најбоље говори о размерама штете коју ће реализација овог пројекта имати за грађане Србије“, пише у саопштењу.

Уместо што градимо пун профил ауто-пута Појате – Прељина, требало је да на овој деоници изградимо пут са две дупле траке, а да уштеде од више стотина милиона евра држава уложи у развој овог региона кроз подизање хиљада хектара модерних засада воћа и поврћа, као и прерадних капацитета за прехрамбену индустрију, изградњу школа, повећање плата наставника, васпитачица, лекара, медицинског особља…

СПС захтева да се пониште сви тајни дилови у вези са изградњом инфраструктурних пројеката, да се поново преиспита оправданост изградње ауто-пута пуног профила на деоници Појате-Прељина и да се у конкурентском поступку изабере најповољнији извођач радова.

данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Један коментар

  1. Sve je onako kako Bog zapoveda. Predatori love, ovce bleje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend