Шта си ти ПРЕВАРО радио осам година на власти осим што си улупао преко 20 милијарди евра?

5
(1)

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује изненађења на састанку Београда и Приштине у Вашингтону, наредне седмице.

“Суштина је да Авдулах Хоти и албански званичници говоре да иду по признање у САД. Било је и незваничних изјава лидера у региону да ћу морати да потпишем све што се стави у Вашинготну. С пажњом сам то саслушао. Очекујем изненађење, не либим се да то кажем, а извинићу се америчкој администрацији ако га не буде”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је да је видео агенду за састанак у Вашингтону, и да је само једна тачка била проблематична, али да му искуство говори да се неће зауставити на томе.

“Нажалост, мој политички нос неретко је добро осећао различите врсте и могућих изненађења и замки и свега другог”, додао је Вучић.

Једина тема у САД, и свуда, је међусобно признање

Вучић је изјавио да је једина тема кад је реч о Косову и у САД, и свуда, међусобно признање Београда и Приштине.

Вучић је, казао да је јутрос слушао Сузану Грубјешић која је добро приметила да је председник САД Доналд Трамп у писмима ,када је позивао њега и Хашима Тачија, говорио о међусобном признавању, те додао да ни Трамп, ни САД нису од тога одустали.

Рекао је да, ако се погледа сва кампања која је вођена против Србије и њега лично, у којој су коришћени многи српски политичари и аналитичари, да је све било усмерено против разграничења, а и Мирослав Лајчак је најавио да територије нису тема.

“Једина тема свуда шта год ко причао у САД биће међусобно признање, онако или овако. У ЕУ она ће бити на крају, а до тада ће говорити о нормализацији односа. Ко каже другачије, лаже свој народ, купује време и обмањује људе”, подвукао је он.

Интересантно је, према његовим речима, да су у томе успели и да са великим жаром говоре да то није тема, и да Србима неће ништа да дају.

„Србима, како кажу, ћемо дати европску перспективу, понудити кредите. Хвала, то можемо и сами, на тржишту капитала. Паре да нам поклањају нису спремни, нити хоће“, рекао је Вучић.

Казао је да неки причају о 40 милијарди нечега, а од тих пара су све кредити, улагање у пројекте, које ћемо морати да враћамо.

„Како ствари стоје, видим да ће да нас чека много тешких и великих проблема у којима сви мисле да морају да заврше своје послове на штету Србије, а да Србији не понуде ништа“, подвукао је он.

Ма колико било тешко, колико год му била глава на пању или се налазио под уценама и притиском, поручује да ће чувати националне интересе.

Никада нисмо анализирали стварно каква је ситуација са каквом се суочавамо, шта је то што свет мисли, шта имамо стварно на КиМ, и шта можемо, то јест, шта реално можемо да добијемо у будућности

Указао је да, међутим, постоји једна ствар код Срба да никада нисмо анализирали стварно каква је ситуација са каквом се суочавамо, шта је то што свет мисли, шта имамо стварно на КиМ, и шта можемо, то јест, шта реално можемо да добијемо у будућности.

„Немамо ту врсту рационалног приступа, одговорности. Код нас је све исто“, констатовао је он.

Вучић је рекао да ми сада плаћамо цену катастрофалних потеза у прошлости.

Подсетио је да је Србија после бомбардовања НАТО потписала делимичну капитулацију, која, како истиче, чак и није сасвим делимична.

Затим, указује, 2004. на погром над нашим становништвом држава реагује бесмислено, хистеријом на улицама Београда, а 2008. на проглашење независности Косова неки су реаговали кроз штампу, а неки бекством у Румунију, а свађу два крила у власти међународна заједница је искористила.

Подсетивши на катастрофалну пресуду Међународног суда правде на наше инсистирање, рекао је да сада морамо да платимо цену свих тих ужасних пораза.

Рекао је да је то као са короном, када у целом свету имамо пандемију која је изазвала економске проблеме, чега су сви свесни, а људи у Србији, како истиче, кажу „шта нас брига за корону, желимо да наставимо да живимо исто, можда још боље, тражићемо од државе да нам то обезбеди“.

“Ми смо људи који имамо своју перцепцију, увек очекујемо више, а не руководимо се које грешке смо правили“; закључио је Вучић.

Пензионери да буду спокојни, јер пензије не само да ће бити сигурне и редовне, већ и повећане

БЕОГРАД – Председник Александар Вучић поручио је пензионерима да буду спокојни, јер пензије не само да ће бити сигурне и редовне, већ и повећане, и то, како је истакао данас за Пинк, не безначајно веће.

Србија у другом кварталу спустила незапосленост на испод 7,5 одсто, што је историјски минимум, на нивоу најразвијенијих земаља

Такође, најавио је да ће држава тражити да се увећа минимална зарада у 2021. години и да ће помоћи послодавцима кроз увећање неопорезивог дела основице, како не би почели да отпуштају раднике.

„Верујем да ће сви бити задовољни“, додао је Вучић.

Незапосленост на историјском минимуму

Указао је да је Србија у другом кварталу спустила незапосленост на испод 7,5 одсто, што је историјски минимум, на нивоу најразвијенијих земаља.

Каже да ће то бити званично саопштено у понедељак и да је по томе Србија први пут, и то у доба короне, изнад просека европских земаља и на нивоу оних најразвијенијих.

Честитаћу било коме ко победи у Црној Гори

„Што се региона тиче, морате да разумете да смо ми од Берлинског конгреса изложени притисцима“, рекао је Вучић.

Додао је да нису случајно „прављене разне ствари“ у Македонији, на Косову и Метохији и у Црној Гори.

Вучић је рекао да ће било коме ко победи на изборима у Црној Гори честитати, те да ће бити уз српски народ.

Држава ће се потрудити да не дође до отпуштања радника

Како је рекао, пре 7 година минималац је био око 15.000 динара и држава ће се сада потрудити да кроз помоћ послодавцима помогне да не дође до отпуштања радника.

– Верујем да ће сви бити задовољни. Немачка никад није имала овакав пад. Америка, а ни наше комшије. А ми смо у нормалним условима имали много веће плате. То вам говори како имамо способну државу и власт. Ми смо 2008. имали већи пад него ове године – рекао је Вучић, додајући да тада није било короне и да је светска економија данас у три пута већој кризи.

– Фантастичан резултат за Србију је -3, то ми сви кажу. Немачка је небо за нас, и не можемо се поредити, али честитке долазе управо оданде – каже председник.

Србија имање мање незапослених, него што их има око 20 земаља ЕУ

Србија имање мање незапослених, него што их има око 20 земаља ЕУ, додао је он.

Литванија и Финска су мало испред нас по БДП-у, каже Вучић, и додаје да све земље из региона, осим нас, немају предвиђања за раст БДП-а у наредном периоду. Каже да имамо раст у рударству и електропривреди, али да нас чека јачање грађевинарства.

Како истиче, пре 10 и 12 година неки људи су омогућили Албанцима да „машу пресудом против државе“, а сада се, додаје труде да поправе нешто иако знају каква је реална ситуација на КиМ.

Како каже, до сусрета са Трампом највероватније неће доћи

-Ако сам у праву да се на агенди могу наћи изненађења која су за нас неприхватљива до сусрета са Трампом неће доћи – рекао је Вучић.

Неки ће остати упамћени по градњи студија „Великог Брата“, а неки по изградњи путева

Председник Вучић је рекао да неки само нападају и критикују, а где год да пођете широм земље можете да видите фабрике које се граде и које раде, а које су они пре нас уништили и затворили. Истакоа је да је Телеком финансирао некада „Великог брата“ и да је у то време „највиша вредност“ био „Велики брат“. -Неки ће остати упамћени по градњи студија „Великог брата“ а неки по изградњи путева и фабрика – истиче он. -Један тајкун има интерес да све уништи, зато што је Телеком почео да престиже ту тајкунску компанију. Прелази у вођство. Сада имају за циљ да га растуре и да растуре државу Србију – рекао је Вучић. Додаје да је то патолошка потреба растурања своје земље, иста као и потреба да нам ни у једном граду не оставе ни једу фабрику. -Све су уништили, све су опљачкали – рекао је

 У октобру први играни филм о Јасеновцу

Када је у питању филм „На дрини ћуприја“, председник је рекао да чека одговор Емира Кустурие, и додаје да сматра да ће ти бити право филмсо достигнуће.

Додаје да је посебно захвалан и поносан на филм о Јасеновцу.

-Много продуцената је добило понуду и готово нико никада није хтео. Сада имамо филм у којем није било фолирања, прича се о српском страдању. Сматрам да је најважније да тај филм виде наша деца и Србија – рекао је Вучић.

Додаје да наша деца немају појма шта је Јасеновац и шта се тамо догађало.

-Добро је да то виде, да науче и да знамо да никада нисмо заборавили. Почели смо да обележавамо страдања нашег народа, немао проблем да признамо оно што смо ми урадили, али имамо проблем када се умањују српске жртве – рекао је Вучић.

Чека нас тежак период

Вучић је рекао да размишља о наслеђу, као и да се труди да људи буду задовољни. Додаје да нас чека тежак политички период, зати и формирање владе, као и да верује да ће и најтежим интересима моћи да одговори.

-У наредном периоду требаће нам више одважности и више храбрости – рекао је Вучић.

Додаје да ћемо до краја трећег квартала следеће године, по укупном БДП-у Србија претећи Хрватску.

-Знам да ће се Србија још више поштовати, као и српски председик и српска држава – рекао је Вучић.

Агенције, НСПМ.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Михаило Меденица: Чега сте ви председници, несрећни Вучићу и Костићу?!

5 (7) Ево сте се вратили са Свете горе, Александре Вучићу, из пресветога Хиландара, и …

Вучић фриленсерима: Следе вам кривичне пријаве и хапшења!

5 (2) Монструозан одговор је дао Александар Вучић на захтеве фриленсера, којима власт драконским порезима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend