Шта то Андреј Вучић дугује нарко мафији када се како тврди бата Аца нашао на њиховом нишану?

Шта то Андреј Вучић дугује нарко мафији када се како тврди бата Аца нашао на њиховом нишану?

Након што је министар полиције изнео у јавност стрепње премијера Александра Вучића да је можда потенцијална мета безбедносних претњи његов родјени брат, Андреј Вучић поново је у жижи јавности.

Ово, наиме, није први пут да Андреј буде “прва линија” напада на председника српске владе.

Андреј Вучић управо тако је први пут и постао познат широј јавности, у оквиру афере “фалсификоване личне карте у Асомакуму”, за коју се испоставило да је била исфабрикована и срачуната на дискредитацију Андреја, а пре свега премијера.

Потом је уследио инцидент за време Параде поноса 2014. године, па медијске шпекулације о наводном преотимању власништва над ресторанима по Београду…

Најновији догађаји, односно проналажење арсенала оружја у близини породичне куће Вучића у Јајинцима, потом и у гаражи на Новом Београду, представљају моžда безбедносну претњу, усмерену, по оцени премијера, коју је јавности пренео министар унутрашњих послова, директно на Андреја.

Спремали убиство Андреја Вучића

Верује се да је Андреј нека врста личног и најближег саветника Александра Вучића, неко од највећег поверења, у чије мишљење премијер верује.

Министар Стефановић рекао је да све безбедносне слуžбе, које су радиле Вучићев психолоšки профил и Андрејев профил, могу да потврде да они имају само једну слабу тачку – један другог.

Суђење осморици жандарма оптужених за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог, као и још двојицу припадника војне полиције пред почетак Параде поноса у септембру 2014. године, још траје, а о инциденту постоји и видео запис који су објавиле готово све телевизије.

Пресудом је утврђена апсолутна ништавост одлуке о оснивању фантомске фирме „Асомакум” која је основана са фалсификованом личном картом Андреја Вучића.

Установљено је да је оснивач те фирме непознат и да такво предузеће не може да постоји како убудуће не би причињавало штету у привреди.

Током суђења Андреј Вучић је рекао да нема „ама баш никакве везе и да је све то добро осмишљена ујдурма како би се нашкодило његовом брату”.

“Добро обавештени” чаршијски извори приписали су Андреју власништво над рестораном “Франш” у Београду, што често помиње и премијер у својим изјавама, када жели да нагласи да многи желе да га дискредитују, компромитујући његовог брата.

“Сит сам кафанских прича. Цео град прича да је мој брат купио ресторан ‘Франш’, а ја тамо нисам био 10 година, док он у животу није био тамо”, навео је Вучић на једној од конференција за новинаре.

Мање је познато да је млађи барт премијера завршио Економски факултет у Београду и да је био запослен у Заводу за израду новчаница.

Играо је кошарку, као крилни центар, за ИМТ, Беопетрол, Радницки и Младост из Земуна.

Био је и у управи кошаркашког клуба Црвена звезда, али је то место напустио у лето 2014. године.

Ало.рс

Фото: Оливер Бунић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шта је шеф политичког крила мафије Александар Вучић направио од Србије

Шта је шеф политичког крила мафије Александар Вучић направио од Србије

Србијом су вековима владали разни окупатори. Убијали су, поробљавали, злостављали, пљачкали и уништавали – нико …

Да је тужилаштво независно, имали бисмо истрагу функционера које Беливук помиње

Да је тужилаштво независно, имали бисмо истрагу функционера које Беливук помиње

У исказу датом тужилаштву, вођа криминалног клана Вељко Беливук, осумњичен за вишеструка убиства, рекао је, …

Један коментар

  1. A o vlasnistvu nad Win Win-om ni reci, Kako drzi tu monopol?? 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *