fbpx

СТАМАТОВИЋ: Николићу, не потписуј закон јер легализује криминал људи блиских врху СНС

0
(0)

Уколико Предлог закона о легализацији буде изгласан, примери драстичног кршења закона и екстремног богаћења људи блиских владајућој партији биће очигледни у великим градовима попут Београда и Новог Сада, али и на Златибору. На Златибору се то односи на власнике „Краљевих конакаc, Пољопривредног комбината „Златибор“ и још неколико њих који су блиски врху СНС, а који су градили без грађевинских дозвола

СРПСКА народна партија позива председника Републике Томислава Николића да не потпиште предлог Закона о легализацији јер једино што тај предлог закона легализује јесте криминал појединаца блиских Српској напредној странци.

Тај закон ставља у повлашћен положај оне који нису платили накнаде за инфраструктуру у односу на оне који су своје обавезе измирили по закону.

Циљ тог закона није да се помогне власницима породичних кућа да их повољно легализују, јер су они то и по постојећем закону могли да учине по симболичним износима накнаде за уређење грађевинског земљишта, већ је у питању намера појединаца повезаних са СНС да легализују своје нелегалне објекте и да буду привилеговани у прибављању државне имовине, и то кроз Закон о конверзији, Закон о озакоњењу и Закон о државном премеру и катастру.

Уколико Предлог закона о легализацији буде изгласан, примери драстичног кршења закона и екстремног богаћења људи блиских владајућој партији биће очигледни у великим градовима попут Београда и Новог Сада, али и на Златибору.

На Златибору се то односи на власнике „Краљевих конака“, Пољопривредног комбината „Златибор“ и још неколико њих који су блиски врху СНС, а који су градили без грађевинских дозвола.

Општина Чајетина неколико пута се обраћала надлежним министарствима и јавно указивала на то да је „Краљевим конацима“ легализовано земљиште које је поклоњено законом о конверзији и да им се опрашта накнада за уређење грађевинског земљишта.

И Пољопривредном комбинату „Златибор“ се опрашта накнада за грађевинско земљиште на коме је нелегално изграђено неколико објеката на државном земљишту. С друге стране, инвеститори блиски врху СНС изградили су огромне објекте на државном земљишту без дозвола у Београду, али то се не зна, није толико уочљиво. То је незапамћена корупција и крађа, јер се предложеним законом легализује крађа онога што су други инвеститори поштено платили и што су локалне самоуправе уложиле у изградњу и одржавање комуналне инфраструктуре.

Желим посебно да истакнем пример „Златибор-туриста“, у чијем саставу су „Краљеви конаци“, где је држава приватним лицима, заједно са земљиштем и неплаћеним квадратима, поклонила четири милиона евра.

Синиша Мали био је учесник у процесу приватизације државног пакета акција тог предузећа.

Захваљујући утицају Синише Малог и његових пријатеља и сарадника наставља се пљачка, јер је у питању покушај крађе инфраструктуре од свих оних који су учествовали у њеној изградњи, одржавању и реконструкцији.

Изјава Милана Стаматовића, потпредседника СНП и председника општине Чајетина

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу ће судија оптужницу прочитати на енглеском: А нама ће остати дужан за сва злодела (видео)

4.6 (79) Није лако Александру Вучићу, стисло га је са свих страна. Из Америке га …

Ово више није Србија, већ безимени гето и народ у нестајању

5 (14) Још од пропасти Душановог царства, половином 14. века српски народ није доживео тежи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *