fbpx
Насловна / Србија / Стаматовић: Нишки жандарми су жртве бахатог и диктаторског режима једног човека
Стаматовић: Нишки жандарми су жртве бахатог и диктаторског режима једног човека 1

Стаматовић: Нишки жандарми су жртве бахатог и диктаторског режима једног човека

ПРЕДСЕДНИК Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је данас да су припадници нишког одреда Жандармерије који су осуђени због напада на браћу председника Александра Вучића, Андреја Вучића и градоначелника Београда Синише Малог, Предрага Малог током Параде поноса 2014. године постали жртве „бахатог и диктаторског режима једног човека и његове странке“.

„Изгледа да је правда у случају припадника нишке јединице Жандармерије, осуђених на условне казне због наводног злостављања и мучења чувене браће још чувенијег двојца Вучић Мали, озбиљно заказала јер су, ни криви ни дужни обављајући часно и поштено своју дужност у обезбеђивању јавног скупа, поступајући по наређењу постали жртве бахатог и диктаторског режима једног човека и његове странке“, навео је Стаматовић.

Он је додао и да због пребијања грађана и новинара на инаугурацији председника Србије нико није одговарао.

„Ваљда само зато што су та кривична дела починили припадници приватног обезбеђења владајуће странке, то јест параполиције која и нема право да примењује силу, већ регуларна полиција чиме се јасно шаље порука грађанима да закон не важи за све и да све зависи од добре воље врховног вође који ће да процени и пресуди ко је крив, а ко не, самовољно тумачећи право и држећи закон у топузу“, навео је Стаматовић.

Он је додао и да ЗС подржава Полицијски синдикат Србије и њихова настојања да заштите жандарме и позвао све демократске и државно одговорне политичке снаге у земљи да о овоме обавесте све међународне институције које се баве заштитом људских и грађанских слобода, медијских и свих осталих права.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стаматовић: Кад већ бране ТВ "Пинк", нека премијерка, др Стефановић и РЕМ одговоре уместо Митровића - ко је наручио потерницу против Оливера? 11

Стаматовић: Кад већ бране ТВ „Пинк“, нека премијерка, др Стефановић и РЕМ одговоре уместо Митровића – ко је наручио потерницу против Оливера?

Чајетина, 24.9.2018 –  Да је ТВ Пинк главно оружје за освајање и најважнији бастион за …

Милан Стаматовић: „Пинк“ да објави ко је наручилац и финансијер спота о Ивановићу емитованог месец дана пре убиства, којим је отворена „сезона лова на Оливера“ 12

Милан Стаматовић: „Пинк“ да објави ко је наручилац и финансијер спота о Ивановићу емитованог месец дана пре убиства, којим је отворена „сезона лова на Оливера“

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић навео је да та поличка странка захтева да …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *