Станко Суботић Цане открива позадину монтираног процеса и позива Тадића на детектор лажи

0
(0)

Борис Тадић и Миодраг Мики Ракић никаквим саопштењима неће моћи да се извуку за оно што су урадили. Ово је само мој јавни одговор на њихово спиновање. Ја ћу у наредном периоду сталожено да анализирам све ово што су ми радили и са мојим адвокатима, који једва чекају да зараде додатни новац, поднећу све могуће кривичне пријаве и тужбе како бих их санкционисао за све оно што су ми урадили. То им јавно обећавам! Као што обећавам да ћу сав новац који добијем од одштетних захтева дати е-новинама!

Све лажи о мени: Станко Суботић

КАКО НИСАМ СРЕО НИКОЛИЋА И ВУЧИЋА: Поводом мог повратка у Србију и чињенице да ми је први пут након 2007. године омогућено да изнесем одбрану, креатори монтираног процеса против мене имали су један унапред припремљени концепт о мом наводном сусрету са Томиславом Николићем и Александром Вучићем у хотелу Риц у Паризу. Тај измишљени састанак, који се никада није догодио, они сада наводе као главни разлог чињенице да је мени напокон омогућено да се појавим пред судом и изнесем своју одбрану.Ако ме питате да ли сам се са њима заиста срео, са пуном одговорношћу вам тврдим да се тај састанак никада није догодио. Али зато сам се виђао са многим другим политичарима из Србије  и то не само у Паризу, већ и у другим великим европским градовима.

ОНИ КОЈИ СУ МЕ ПРОГАЊАЛИ: Кључни људи који пласирају све дезинформације о мени јесу Борис Тадић и Миодраг Ракић. Њих двојица су главни организатори мог прогона и отимања моје имовине у Србији од 2006. године наовамо. Своју улогу у мом прогону њих двојица су дефинитивно доказали и својим изјавама које су, након година ћутања и игнорисања свега онога што сам ја јавно износио, уследиле у истом дану када сам ја пред судом изнео моју одбрану.

ПРВИ ПУТ КАД САМ СРЕО ТАДИЋА: У јесен 2004. године, прецизно: 29. октобра, у Франкурту, у хотелуФранкфуртер ХофТадић је тражио да се састане са мојим немачким партнерима, а и са мном како би се упознао са нашим програмом инвестирања у Србију. Њега је интересовало који је концепт развоја наших компанија. На његову молбу ја сам организовао тај састанак и то је био наш први сусрет. Тадић је тада наступио као наследник Зорана Ђинђића рекавши ми да он зна колико сам ја учинио за Демократску странку и колико сам је финансијски помагао.

 

Срећа: Упознао Станка Суботића ујесен 2004.

фото: ЕПА

ДАН КАД САМ УПОЗНАО МИКИЈА РАКИЋА И ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Тада сам први пут срео и, мени тада непознате, његове помоћнике; једног носача торби за кога се касније испоставило да јеМиодраг Ракић и једног малог дежмекастог типаза кога сам касније сазнао да се зове Вук Јеремић. Пошто су изгледали као два потрчка и пошто нисам знао ни ко су ти људи, тада на њих нисам посебно ни обраћао пажњу.

КОМПЛЕТНИ ДНК ПОСЛОВНЕ ПОЛИТИКЕ УСТУПИЛИ СМО ТАДИЋУ: Тадићу сам тада изложио све око улагања у Србији, планова за развој Футуре плус, мом односу са немачким партнерима, као и о плановима краткорочних и дугорочних заједничких улагања. Ја сам већ тада имао преко 3.000 запослених у Футури, фирми коју сам сам створио спајањем неколико руинираних предузећа за која нико није био заинтересован и која нико није желео да купи. Ја сам их фузионисао, и у њихово подизање уложио више десетина милиона евра, али и много времена, рада и труда. На годишњем нивоу, имали смо 160 милиона евра промета; а 2002. године промет је био пет милиона. Касније сам се са Немцима, на њихов захтев, договорио да кренемо у заједнички развој Футуре чиме смо практично тридесет пута увећали инвестицију. Тадићу и његовој пратњи смо тада дали комплетне планове о развоју Футуре. Дали смо им комплетан ДНК наше пословне политике.

ОДУШЕВЉЕН, ЗОВЕМ СЕ БОРИС: Тадића је током разговора посебно интересовало како Немци виде своју улогу и какви су им планови око уређивачке политике медија у које улажу новац, посебно око постављања главних уредника. Немачки улагачи су му објаснили да они у принципу то раде заједно са својим домаћим партнерима, пошто не могу да прате сва тржишта на којима су заступљени. У овом случају, пошто је реч била о наследнику Зорана Ђинђића и посебним пријатељским везама које су постојале са покојним премијером, немачки улагачи су били спремни да још и више изађу у сусрет жељама домаћих партнера него што су то радили у другим државама. Они су Тадићу понудили да по свом избору пронађе неку институцију у Србији којој ће немачки инвеститори дати 25 посто власничког удела и пренети на њих уређивачка права, док би немачки партнери задржали сва економска права која им припадају из власништва. Он је то одушевљено прихватио и обећао нам том приликом да ће нам пружити подршку по сваком питању.

НИЈЕ СЕ ПРЕДСЕДНИК СТИДЕО, СВЕ ЈЕ ЗНАО: Истовремено ми је објаснио да му је позната моја ситуација због великих медијских напада којима сам био изложен. Ја сам га упознао са акцијом Мрежа коју је Душан Михајловић већ био спровео и о уценама којима сам тим поводом већ неко време био изложен. Дакле, Тадић је све то добро знао. Говорио сам му и о уценама којима сам био изложен од стране Милана Бека и свега онога о чему сте ви већ више пута писали. Тадић је тада отишао у Србију упознат са свим детаљима и са обећањима да ће подржати све наше инвестиције. После тога сам се још неколико пута срео са њим, за шта постоје и сведоци.

 

Удовица са милион евра од Станка Суботића: Ружица Ђинђић

фото: ФоНет/Александар Коковић

МИЛИОН ЕВРА У ТАДИЋЕВОЈ ЗЕНИЦИ: Већ тада у Немачкој, током разговора је поменут и Фонд за развој демократије који сам ја обезбедио Зорану Ђинђићу, а који је износио око пет милиона долара. Тај Фонд је великим делом већ био реализован још док је Зоран био жив и Тадића сам тада обавестио да је на рачуну Фонда преостало нешто преко милион евра. Објаснио сам му порекло тог новца, да је то мој новац који нисам давао Зорану лично, већ Демократској странци. Пошто је он тада био пријатељски и позитивно расположен према мени, ја сам му предочио да странка може да настави да користи тај новац, а да он сам одлучи на који начин ће средства бити искоришћена. Тадић ми је само одговорио да ће ми накнадно јавити шта је по том питању одлучио.

ПОКЛОН ЗА РУЖИЦУ ЂИНЂИЋ: Након тога срели смо се још неколико пута, да би ме током једног од мојих боравака у Београду, Тадић позвао да се састанемо код Ружице Ђинђић. Пошто је тада са мном био мој и Ђинђићев заједнички породични пријатељ Срђан Керим, који је био упознат са природом наших односа, ја сам га замолио да буде и он присутан на том састанку, што се у светлу каснијих догађаја испоставило као одлична одлука. На састанку у кући Ружице Ђинђић, Тадић ми је пред сведоцима саопштио да је странка одлучила да преостали новац из Фонда предам на коришћење Ружици Ђинђић. Ја сам тада рекао Ружици да ми је драго што је странка одлучила да баш њој и деци да тај новац и прецизирао да то добија од странке, а да сам ја и преко тога спреман да помогнем њеној породици уколико је то потребно. На крају сам јој рекао да она одлучи на који рачун жели да јој уплатим тај новац, на шта је она одговорила да ће ми накнадно јавити детаље око самог трансфера.

 

Смејем се, а плачем: Споро иду паре од Суботића, а кеш нам фали – Шутановац се жали  

фото: ФоНет

ДОНЕСИ НОВАЦ У ЏАКОВИМА, ЗАР ЈЕ ТО ПРОБЛЕМ: После извесног времена и након што се више пута премишљала око рачуна на који је желела да јој уплатим новац (прво је то био неки рачун у Швајцарској, потом у Немачкој), Ружица ме је на крају позвала и саопштила да жели да јој тај новац предам у готовини. Ја сам јој указао да ће то отежати процедуру трансфера зато што је тешко подићи толики новац из банке у кешу. Пошто је она остала при одлуци да новац добије у кешу, ја сам јој у периоду од шест месеци преко мојих службеника доставио свих 1,1 милиона евра колико је било преостало на рачуну Фонда. Како није био задовољан брзином којом је та исплата реализована, Тадић ми је преко Драгана Шутановца послао поруку да је изузетно љут и да више не жели да ме види. Шутановац ми је том приликом рекао да је требало брже да исплатим тај новац, очигледно мислећи да ја готовину држим у некаквим џаковима и торбама. Иако ми је њихово неразумевање новчаних токова у то време било јако чудно, тада још увек нисам ни слутио да је то био само повод за обрачун са мном који је убрзо уследио.

ПЉАЧКА, ОМИЉЕНИ ХОБИ БОРИСА ТАДИЋА: Само два месеца након што сам исплатио последњу траншу Ружици, поступак који је до тада вођен против НН лица преименован је у поступак – против Станка Суботића. То се догодило на један крајње перфидан начин, у тренутку када ја нисам био у земљи, што је показало њихову жељу да ме осуде у одсуству, а моју имовину опљачкају. Они су тада започели реализацију своје стратегије која се заснивала на њиховој одлуци да људима који су помагали Демократску странку у време Ђинђића отму капитал и тако они сами постану власници и финансијери странке. У ту сврху формирано је криминално удружење на челу са Борисом Тадићем и Миодрагом Ракићем које је најгрубље злоупотребило државне институције, полицију, судство, тужилаштво, тајне службе… Како би остварили зацртани циљ, злоупотребљени су чак и међународни контакти које су остваривали у име државе, како би ме лажно пријављивали органима других држава.

ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДЕЖМЕКАСТИ ЕКСПЕРТ ЗА КРИМИНАЛ: Тако је Вук Јеремић, као миниситар спољних послова, у званичним разговорима са својим западним колегама, који су и моји лични пријатељи, на њихова питања о позадини односа Тадићевог режима према мени као човеку који је помагао демократске промене у Србији, одговарао како они имају сазнања да сам ја наводно оштетио државу за неколико милијарди евра, не објашњавајући на који начин сам ја то могао да урадим.

 

Он је све знао: Мики Ракић, десна Тадићева рука за пљачку ДС донатора

фото: Тањуг

ШАРИЋ ПРЕ РОКА: Паралелно са “дипломатским” мисијама Тадићевог носача кофера, Миодраг Ракић је организовао лажно пријављивање мог наводног учешћа у прању новца браће Шарић, о чему је у Швајцарској годину и по дана вођена истрага која ми је нанела велику штету, али која је на крају доказала да ја никаве везе немам са Шарићима. Све то се догађало шест месеци пре него што је истрага против Шарића уопште и покренута и у време када су Шарићи несметано улагали свој новац у Србију. И поред писане потврде швајцарског тужилаштва, која је Миодрагу Ракићу итекако позната, он је након изношења моје одбране поново захтевао истрагу о мојим наводним везама са Шарићима, очигледно покушавајући да скрене пажњу са ноторне чињенице да је заједно са Борисом Тадићем, најгрубљом злоупотребом државних институција организовао мој прогон.

ИДЕМО НА ДЕТЕКТОР ЛАЖИ: Ја позивам Бориса Тадића, који се усудио да демантује чак и оно што ја нисам рекао, али и Миодрага Ракића да јавно и пред камерама идемо на детектор лажи и да видимо ко говори истину, да ли су се сретали са мном, да ли они стоје иза мог прогона и да ли је истина све што сам јавно изјављивао и иза чега апсолутно стојим са пуном одговорношћу. Иза њихове панике која је наступила након мог повратка у земљу, крије се страх од одговорности за све оно што су у свом криминалном подухвату урадили од 2006. године наовамо.

 

Још један преварант: Мирко Цветковић, еx-премијер

фото: Стоцк

КАКО  МИ ЈЕ ДС ОТЕО “ФУТУРУ”: Када сам 2002. године купио фирме које сам фузионисао у Футуру, оне су остваривале промет од свега 5-6 милиона евра промета годишње што је за свега четири године под мојом управом достигло цифру од 160 милиона евра на годишњем нивоу. На лагеру је била огромна количина робе која је већ била плаћена, а компанија је била у позитивном билансу. У више наврата су вршене и стручне процене вредности компаније и она је прелазила 120 милиона евра. Ту високопрофитну, здраву фирму, они су у мом одсуству за непуних годину дана довели до стечаја! Они су низом противзаконитих операција напали једну успешну фирму и довели је до стечаја. Данас је постало јасно зашто се све то догодило. Они су преко Мирка Цветковића и Звонимира Никезића поставили стечајног управника у Футури. Иза тога је стајао лично Миодраг Ракић, он их је све поставио и он им је издавао налоге. Тог тренутка они су обуставили плаћање свих обавеза према држави. Фирма је препуштена Дарку Бајчетићукога су увели у неки наводно државни пројекат великих размера око дистрибуције штампе. Он је већ био купио фирму Штампа систем и баш са њим је стечајни управник “случајно” склопио споразум да већ током стечаја де факто постане власник Футуре. Овде, међутим, није битан Дарко Бајчетић, већ људи који су стајали иза њега.

НАВОДНО, ВОЈНО-БЕЗБЕДНОСНА АГЕНЦИЈА РАДИ ПРЕКО ЛИСТА “АКТЕР”: Сада када су се након мог повратка у Србију узнемирили духови, када су видели да је ђаво однео шалу, Тадић и Ракић су схватили да ћу ја сада почети да потражујем дугове који постоје према мени, али и да копам по томе како је организована отмица моје имовине за шта ће такође неко морати да одговара. То је њих јако узнемирило. Адвокате које сам ангажовао да се баве тим случајем, као и једног мог личног пријатеља задуженог за приватну кореспонденцуију, пре двадесетак дана контактирао је Тихомир Тришић главни и одговорни уредник Актера, листа који је противно свим правилима и здравој логици у власништву дистрибутивне компаније. Он је код мојих адвоката дошао са причом да је посао фузионисања Футуре и Штампе који обавља Бајчетић, заправо пројекат од највећег државног значаја који је под заштитом тајних служби, конкретно Војно-безбедносне агенције.

 

 

ВОЈНИК ТРИШИЋ САМО ИЗВРШАВА НАРЕЂЕЊА: Тришић је том приликом рекао да је он од стране ВБА задужен да испрати тај процес, да га заштити од неких типова као што сам ја, који би као бивши власници могли да се појаве са својим потраживањима. На питање мог пријатеља у чему је државни интерес у једном приватном пројетку, где су акције државе у тој фирми, Тришић му је одговорио да он као сувласник компаније није у обавези да објашњава мојим заступницима у чему се огледа државни интерес у отмици моје компаније.

МИКИ ЈЕ ЧОВЕК НА ЗАДАТКУ: На предлог да се он и Бајчетић сретну са мном како би се евентуално постигао неки договор о вансудском поравнању, он је, ваљда као Бајчетићев шеф, саопштио да се Дарко неће сретати са мном. Тришић је у преводу мојим адвокатима рекао да има овлашћење Војне безбедности да заштити пројекат пљачке приватне имовине једног лица за рачун другог приватног лица. Тришић је такође рекао да се све то спроводи у договору и под надзором Микија Ракића!

МОЗГОВИ ДС МОНСТРУМА: Када са ове временске дистанце вратимо читав филм узназад, у тренутку када смо моји немачки партнери и ја Борису Тадићу причали о нашим пословним пројектима у Србији и о улагањима од преко сто милиона евра у једну земљу која тек треба да се развија, у мозговима тих монструма се родила идеја да мене протерају из земље и ставе ван закона, да ми под велом државног интереса опљачкају имовину, а немачке инвеститоре најуре као шпијуне, Хитлерјугенд и не знам шта још. Они су у том циљу формирали криминално удружење и злоупотребили државне институције како би реализовали свој злочиначки наум.Најбољи доказ за све моје тврдње јесу саопштења која су јуче издали ДС, Тадић и Ракић. Ја са њима више немам шта да причам, ја их позивам да сви заједно у присуству јавности идемо на детектор лажи и видимо ко говори истину.

КЕШ ПРЕВАРА: Мени се чини да је та екипа, која се на власти понашала попут диктатора, још увек не схвата да више није на власти и да је дошло време да положи рачуне и одговара за све оно што је отела. Ја ћу судским путем наплатити сваки евро који су ми отели, укључујући и новац који су ме на превару натерали да у кешу исплатим Ружици Ђинђић, коју су као мајмуна приказивали током изборне кампаније по Србији.  

СЛЕДИ Е-ОСВЕТА: Ја о свему томе поседујем доказе. Тадић и Ракић никаквим саопштењима неће моћи да се извуку за оно што су урадили. Ово је само мој јавни одговор на њихово спиновање. Ја ћу у наредном периоду сталожено да анализирам све ово што су ми радили и са мојим адвокатима, који једва чекају да зараде додатни новац, поднећу све могуће кривичне пријаве и тужбе како бих их санкционисао за све оно што су ми урадили. То им јавно обећавам! Као што обећавам да ћу сав новацкоји добијем од одштетних захтева дати е-новинама!

 

Е-новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Коме још треба Демократска странка?

0 (0) Подгрејане су приче о уједињењу некада стожерне грађанске странке у Србији. Да ли …

Аца Лимар преузео од Весића рекетирање на Палилули и подигао „тарифу“?!

5 (1) У Србији грађани још увек не препознају корупцију. Већина сматра да је то …

26 Коментара

 1. Тадићи ће у његов зегреб да узима од Србије апанажу.Био је олош председник државе. А имунитет ће да га брани.Ће га чува и садањи преседник јер је исти као његов предходник. Једино решење је МЕТАК. Бар ле и његова госпоја и дечица да наследе пензијицу.Можда ће бти и богатија од Ђинђићеве удове.

 2. Тадићи ће у његов зегреб да узима од Србије апанажу.Био је олош председник државе. А имунитет ће да га брани.Ће га чува и садањи преседник јер је исти као његов предходник. Једино решење је МЕТАК. Бар ле и његова госпоја и дечица да наследе пензијицу.Можда ће бти и богатија од Ђинђићеве удове.

 3. Тадићи ће у његов зегреб да узима од Србије апанажу.Био је олош председник државе. А имунитет ће да га брани.Ће га чува и садањи преседник јер је исти као његов предходник. Једино решење је МЕТАК. Бар ле и његова госпоја и дечица да наследе пензијицу.Можда ће бти и богатија од Ђинђићеве удове.

 4. Navijam za Caneta,covek je posteno radio i izlago se opasnosti da ga uhvate,a ove pijavice su htele da lepo zive na njegovoj grbaci…

 5. Тадићи ће у његов зегреб да узима од Србије апанажу.Био је олош председник државе. А имунитет ће да га брани.Ће га чува и садањи преседник јер је исти као његов предходник. Једино решење је МЕТАК. Бар ле и његова госпоја и дечица да наследе пензијицу.Можда ће бти и богатија од Ђинђићеве удове.

 6. Navijam za Caneta,covek je posteno radio i izlago se opasnosti da ga uhvate,a ove pijavice su htele da lepo zive na njegovoj grbaci…

 7. cim su oni zivi i na slobodi to je sve sviranje kurcu

 8. cim su oni zivi i na slobodi to je sve sviranje kurcu

 9. cim su oni zivi i na slobodi to je sve sviranje kurcu

 10. cim su oni zivi i na slobodi to je sve sviranje kurcu

 11. A bogata Ruzica, odakle joj sve to sto ima – zaradila?!

 12. …. lepo se unovccila.Eh, samo da joss imam amneziju, pa da sve zaboravim i da se niccega ne seccam?!

 13. A bogata Ruzica, odakle joj sve to sto ima – zaradila?!

 14. …. lepo se unovccila.Eh, samo da joss imam amneziju, pa da sve zaboravim i da se niccega ne seccam?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend