fbpx

Станко Суботић Ђиласу: „Да, новац вам нећу опростити! Договорите се ко ће ми га и кад вратити“.

0
(0)

Станко Суботић, преко свог пуномоћника адвоката Радослава Тадића, послао је јавни одговор градоначелнику Београда и лидеру ДС-а Драгану Ђиласу.

Подсетимо, Станку Суботићу је прошле недеље почело поновљено суђењу по оптужници за шверц цигарета. Реакција је уследила после јутрошње оцене председника ДС Драгана Ђиласа да је срамно што се Станку Суботићу дозвољава да у јавности блати породицу убијеног премијера Зорана Ђинђића.

У целости преносимо отворено писмо Станка Суботића које је достављено медијима:

– Јавни одговор Драгану Ђиласу,

Драгане Ђиласу, Приметио сам да не прође дан, а да злоупотребљавајући функцију градоначелника Београда или председника ДС, не поменете моје име. Учесталост помињања је обрнуто пропорционална угледу који имате ви али и остаци странке на чијем сте челу. Што мањи углед, то сам ја чешће у вашим страначким саопштењима. Питао сам се зашто то радите. Не познајемо се. Коментаришете особе које не познајете и догађаје у којима нисте учествовали. У време док сам ја Демократску странку помагао како би лакше дошли на власт, ви сте се бавили отимањем од газде код кога сте радили и тако оснивали своје фирме.

– Док је породица иза које се данас кријете била стигматизована у Србији, ја сам јој био пријатељ. Када је странка остала без лидера и мог пријатеља, нисам јој окренуо леђа, иако је на чело дошао човек који Зорана није подносио. Али волео је његово презиме и било му је потребно да може да користи Зоранове гласове. Исто што радите и ви данас. Ђинђића се сетите пред изборе, формирање листе или кад упаднете у проблем из којих не можете да се извучете. Нисте били у странци кад је на њено чело дошао Тадић и кад је тражио сусрет са мном како би сазнао колико сам и када давао странци и какве су ми намере даље.

– То што сте данас на челу странке не даје вам право да моје сусрете са њим називате „измишљеним“, што видим безуспешно ради и он сам. Сви наши састанци били су у присуству сведока, евидентирани и забележени. Тако и онај када сам на инсистирање Тадића саопштио да је код мене у „Фонду за развој демократије“ , остало 1.030.000 еура. Фонд сам основао ја, у њега уплатио неколико милиона и дао их безусловно Демократској странци као помоћ за пројекте за које ни странка ни држава нису имали пара. Ни један еуро из тог фонда није потрошен приватно и никада ништа нисам тражио или добио као контрауслугу. Новац сам дао искрено, из патриотских побуда, у жељи да Србија буде боља. Када је после убиства премијера Ђинђића, један део лопова и ваших претеча из странке почео да ме уцењује и тражи новац да бих могао да нормално радим у Србији, стопирао сам рад Фонда.

– На састанцима које сам тада са вашим претходницима имао нисте били никада присутни, нису вас чак ни помињали. Можда зато што сте одмах по доласку у странку и владу, добили сопствени фонд којим сте били окупирани. Зато ме чуди ваша храброст да било шта око овога уопште можете да коментаришете, још мање да ви о нечему судите !
Иако сам могао да свој новац задржим, управо из разлога поштовања према Зорану прихватио сам да странци тај остатак новца предам. Уз присуство респектабилног сведока, као и носиоца листе ДС, Ружице Ђинђић, Борис Тадић ми је рекао да сав износ предам њој. Нисам улазио у разлоге, детаље, питања и подпитања: да ли је новац остао код ње, или га је дала Тадићу, поделила са ДС или нешто треће није ме занимало.
Договор са Борисом Тадићем сам испунио тако што је још један сведок овога чина новац предавао уз признанице носиоцу листе ДС И то на следећи начин:

– 19. Јануара 2007 375.000 евра 80.000 швајцарских франака и 200.000 долара
– 05 Фебруара 2007 170.500 евра
-16 Марта 2007 281.120 евра

По тадашњем курсу нешто висе од миллион и тридесет хиљада еура.

Да ли председниче ДС треба да вам кажем да су признанице на ове износе потписане од примаоца и да их поседујем? Да ли председниче ДС треба да вам кажем да је о том новцу знао цео врх ДС (осим вас, ви сте имали други фонд за бројање у то време)?

Да ли председниче ДС знате да ме је један потпредседник ДС пожуривао да мало брже „исповрнем кеш“ јер се Борис љути што то “споро радим” ?

– Да ли председниче ДС треба да вам кажем да поред бројних сведока и адвоката који су били укључени у сваку фазу ове исплате, ове чињенице нико не спори, чак ни ваш претходник Тадић? Да ли председниче ДС мислите да вам ико у Србији верује, кад пишете ове патетичне памфлете, где ридате над судбином бившег председника са којим нисте имали ништа заједничко никада? Осим што вам као и претходнику то презиме понекад треба.

– Е па председниче ДС, да вам каже “медијска звезда”, коју су направили бандити, корумпирани политичари, полицајци, тужиоци, новинари, тајкуни попут вас: нисте ме “уништили, згазили, избрисали, прецртали”, као што сте годинама покушавали. Нису маловићке, хомени, ракићи и остали чланови жутог злочиначког удружења успели у намери да ми отму сву имовину, униште породицу, мене отерају на робију или лудницу. Сад је дошло време враћања и откривања истине!

– Ја сам према вама испунио све обавезе иако нисам морао. Ви сте ме као класични криминалци, изварали. Узели паре, а онда ме ставили на потерницу. Вриштали да сам опасан и погубан за Србију, сатанизовали кроз ваше медије, а иза леђа ми отимали имовину И делили међу собом. Као што је и тај кловн Ракић иза вас радио. Прогласио је сам себе некаквим стручњаком за безбедност, а ради се о најобичнијој сеоској варалици и лопову.
Моји су вам адвокати већ пре неколико дана одговорили, да ћете за наставак изношења лажи и помињања мог имена у контексту криминала завршити на суду.

– Ево вам сад и ја пред свим грађанима Србије то јавно поручујем: наставите да ме вређате, износите лажи о мени, користите моје име да би се вадили из провалије у коју строглаво јурите, а ја вам обећавам да ћу вам вратити стоструко! Немате ви ни људи, ни снаге, ни памети, ни саопштења, колико ја имам страсти и воље да вас све заједно уништим.

– И то нећу радити, скривено, иза сцене, покварено, мучки као што сте радили ви мени. Радићу јавно, пред грађанима Србије, па нека они одлуче. Немате због чега да се бојите! Ви, напредни, европски, урбани, демократски, паметни, поштени, борци против криминала, против једног “криминалца”, “шнајдера”, “шверцера”, “бегунца” ? Лак изазов, зар не Драгане?

Станко Суботић, Београд ПС:

Да, новац вам нећу опростити! Договорите се ко ће ми га и кад вратити“.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери и бивши радници ПKБ прете блокадом Београда ако им држава не исплати надокнаду за акције

3 (2) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд“ (ПKБ) блокираће сутра на по сат …

Донатор СНС-а купио земљу, па је продао општини четири пута скупље?

5 (1) Више јавно тужилаштво у Новом Саду проверава случај када је Општина Мали Зворник …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *