fbpx

Станковић: Шта се иза брда ваља, ко је тајанствени партнер градске Топлане у Нишу?

0
(0)

Поводом одлуке Већа града Ниша да у градско предузеће Топлана уведе приватног партенра, председник нишких демократа Миодраг Станковић се у свом саопштењу пита о ком приватном партенру се ради и шта се, како је навео, иза брда ваља, с обзиром да партнер није познат.

“Питам градске челнике нишке Топлане: Шта се то иза брда ваља? Јавно – приватно парнтерство између градске Топлане и са друге стране непознатог пословног партнера. Хајде господо из власти отворите карте и кажите нашим суграђанима ко је тајанствени приватни партнер и шта ће бити његове обавезе?”, пита Станковић.

Он тврди да је Надзорни одбор Топлане упознат да партнесрка фирма треба да уложи своја средства, да обави реконструкције 10 котларница, од којих би преузела производњу и раднике, и у коначном би произведену енергију продавала Топлани.

“И лепо је осмишљено и све је јасно осим где су ту грађани и заштита њихових интереса. Овде је и врапцима јасно да још један посредник између Топлане и грађана – корисника услуга даљинског грејања ни по којој рачуници не може да оствари нижу цену грејања”, констатује и додаје да модел јавно – приватно парнерство може да направи бољу организацију, уштеду губитака у више сегмената и да као резултат омогући корисницима нижу цену.

“Али када се ради о овом случају постоји сумња да не постоје добре намере. Ово јавно предузеће , уз подршку руководства града је узурпирало сва права на релацији Топлана – корисник, тако да је другој страни преостало само једно – да плаћа. Да плаћа грејање које је по квалитету испод цивилизацијског минимума, које је ограничено и рестриктивно”, пише челник ДС у Нишу И уједно пита зашто у овом граду нема грејања 24 часа као у другим српским градовима, навоећи Нови Београд и Суботицу.

Он је истовремено позвао челнике града и Топлане да обуставе “сумњиво удруживања Топлане и непознате приватне фирме, да хитно отворе јавну расправу на тему унапређења квалитета грејања и смањења његове цене и да одговоре на питање: које је економско оправдање и где је интерес грађана у јавно-приватном партнерству које уводите”.

Такође захтева од надлежног Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије “да стане на пут самовољи Градске власти у Нишу”.

јуГмедиа

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Узбуњивач из Вреоца на мети Грчића, директора ЕПС (видео)

5 (11) Жељко Стојковић, председник Удружења српски центар екологије из Лазаревца и радник Електроприведе Србије, …

МАСОВНА КРАЂА ГЛАСОВА У НИШУ! Исти рукопис на 176 бирачких места, резултати унапред одређени! (фото)

4.6 (19) „У свим записницима, свих бирачких места на територији Ниша, пронашао сам идентичан материјални …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *