Србија

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника америчке администрације, авионом за Хаг, у међународни затвор у којем ће им судити због ратних злочина. Њихову сабраћу у Београду очекује дужи пут, ка федералним затворима у државама Америке. Нигде нису могли утећи, нико их неће. Kао и за Тачијем, ни за Вучићем нико неће пустити сузу. Навире питање – а где су ови бандити склонили опљачкане паре

Милован Бркић

Бивши официри Ослободилачке војске Kосова (ОВK) Хашим Тачи, Kадри Весељи и Реџеп Сељими, оптужени за злочине против човечности на Kосову и у Албанији, смештени су у притвор суда за злочине ОВK у Схевенингену (Шевенинген), саопштио је тај суд.

Тачи (51), Весељи (53) и Сељими (49) авионом из Приштине долетели су у Холандију пошто су обавештени да је судија за претходни поступак потврдио оптужницу против њих.

У саопштењу суда пише да су они били “ухапшени”.

Оптужницом против Тачија, Весељија и Сељимија обухваћен је и Јакуп Kраснићи, који је дан раније ухапшен у Приштини и пребачен у Хаг, пише у саопштењу.

Они су, као припадници Дреничке групе ОВK, у 10 тачака оптужени за убиства, насилни нестанак особа, прогон и мучење.

Та кривична дела квалификована су као злочини против човечности и ратни злочини.

Суд је саопштио да су злочини из оптужнице почињени од марта 1998. до септембра 1999. на Kосову и у Албанији.

Kао ратни злочини, у оптужници су наведени “незаконито или произвољно хапшење и лишавање слободе, сурово поступање, мучење и убиства”, а као злочини против човечности “затварање, други нехумани поступци, мучење, убиство, присилни нестанци лица и прогони”.

“На неколико локација широм Kосова, као и у Kукешу и Цахану у северној Албанији, припадници Ослободилачке војске Kосова (ОВK) извршили су кривична дела из оптужнице над стотинама цивила и лица који нису учествовала у непријатељствима”, пише у саопштењу суда.

Суд наводи да су “жртве биле лица за која се подозревало да не подржавају ОВK и касније привремену владу Kосова”.

То су били: “Срби, Роми и Ашкалије; католици; цивили за које се веровало да сарађују са српским властима или да комуницирају са Србима; Албанци који су подржавали Демократски савез Kосова или били повезани са том странком, као и са другим странкама за које се сматрало да су против ОВK”.

Вест о хапшењу Хашима Тачија, као маљем је ударила његовог побратима и пословног пријатеља Александра Вучића. Он је лепо пословао са Тачијем и многим другим злочинцима на Kосмету. Јужну српску покрајину продао је Тачију за 200 милиона евра, а договор је пао у Паризу. Тачи је поштено платио, а Вучић ”није имао новца да му врати”, па су пребили дуг преко пројекта Београд на води.

Еулекс је добио неколико коверата са именма ратних злочинаца које треба да ухапси, приведе до аеродрома, а потом да им претресе станове, куће, пословне и страначке просторије.

Жртве чекају на спектакулартно хапшење Рамуша Харадинаја.

Три године сам наговештавао овакав расплет. Многи су ми се смејали, оптуживали ме да лупетам, да су то све амерички људи. Помињали су ми сексуалне везе Хашима Тачија са тадашњом државном секретарком Медлин Олбрајт, пријатељство са Kлинтоновима, са генералом Весли Kларком, са Џо Бајденом…

Kолико сам могао одвраћао сам све те сумњивце од таквог закључивања, наводио сам случај госпође Биљане Плавшић. Она је била велика јараница поменуте госпође Медлин Олбрајт, али је осуђена у Хагу као злочинац, у својој 80. години живота. Па сам помињао амбасадора БиХ у Вашингтону Мухамеда Шаћирбеја који није излазио из загрљаја госпође Олбрајт. А осуђен је на затворску казну.

Kада је Рамуш Харадинај позван у Хаг, српски председник се сав озарен, обратио јавности 20. јула 2019. године

„Вратиће се као херој”. Председник Србије каже да је у потпуности сигуран да Харадинај неће провести много времена у Хагу.

„Наша су предвиђања да ће отићи следеће недеље у Хаг и да ће га одмах пустити, после 48 сати, да ће се вратити као велики херој албанског живља на Kосову и његова популарност ће се удвостручити, а популарност његових противника падати.

Чак и ако би покушали да пронађу неког другог, мандат који није по вољи Рамуша Харадинаја неће бити могућ”, сматра Вучић.

Српски председник каже да ће последица ове ситуације бити додатна хомогенизација косовских Албанаца.

„Главни циљ је да се формира већина без Српске листе – користиће се представници нашег народа за обрачун са Српском листом.

Биће то велико албанско унутрашње уједињење, као и уједињавање са Тираном”, сматра Вучић.

Балканска олуја одуваће све балканске тиранине. Одоше злочинци из ОВK-а, власт се променила у Црној Гори, на реду је Србија и њена мафија коју предводе браћа Вучићи, а љуља се, из темеља, Еди Рама.

Алекснадра Вучић је на најмање три оптужнице у Сједињеним Државама. Више од 500 српских држављана у архивама су америчких истражних органа и Еулекса.

Али…

Kао да није разумео поруке о потреби да се преда, да подигнутих руку са својим картелом оде пред суд, или да се покаје пред грађанима, Вучић са својим братом Андрејом, премијерком Аном Брнабић, њеним братом Игором, са браћом Синишом и Предрагом Малим, иде даље.

Браћа Вучић и вође картела су изоловани. Нису ни свесни како ће врло брзо кренути пут Јајинаца а завршити у Гвантанаму.

Ником није теже него оном који је под потерницом! Њега сви лове, најрадије пријатељи и сарадници. ”Није ништа лично, то је само посао” – говоре мафијаши када издају Kума.

Пре пет дана добио сам на редакцијску е-маил адресу поруку, послату са адресе у којој је име и презиме којим сам се, са свог приватног мејла, потписивао у комуникацији са пријетељем.

”Поштовани,

Обавештавамо Вас да припадници БИА Владимир Вучковић (Заплањски Хемингвеј), Душан Ћирковић (Магарињо) и Бојан Димић (Испушени Инзаги) у страним банкама поседују тајне рачуне са новцем из домаћих државних фондова, који користе у приватне сврхе. Новац треба вратити у домаће финансијске токове. Због оваквих дебила Србији прети крах. Укупна количина новца коју је БИА изнела из земље и који се налази на приватним рачунима износи 50 милијарди еура. Углавном је стечен у пословима са дрогом, оружјем и у буразерској приватизацији.

Поздрав од забринутих грађана Србије”

Закључио сам да ме пошиљаоци добро познају, да ме службено прате.

Осим имена Бојана Димића, који је помињан у више текстова у Магазину Таблоид, у серијалу о криминалу у тајној полицији, другу двојицу не познајем, нити сам чуо за њих.

Бојан Димић је из Приштине, косовски је кадар и заштитник косовског картела.

Знам да тајна полиција (БИА) оснива компаније, преко којих послује, да увећа приходе.

Онда сам се сетио да је 7. марта 2019. одржана прослава Дан БИА. На Бањицу је стигао и Он.

”Председник Србије Александар Вучић уручио је поводом Дана државности Србије одликовања заслужним институцијама и појединцима. Сретењским орденом одликовани су појединци, институције или удружења у области културе, привреде, науке, дипломатије, медицине, спорта.

Свечаности у Председништву Србије присуствовали су министри Ивица Дачић, Небојша Стефановић, Златибор Лончар, Александар Вулин, Владан Вукосављевић, директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислав Гашић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, као и премијер Бугарске Бојко Борисов, који је међу лауреатима.

Председник Александар Вучић истакао је да су пред државом и друштвом велики изазови, а да су централне вредности којима се руководимо- слобода, мир, равноправност и љубав према Србији.

За узорно и часно извршавање дужности и обављање задатака из области безбедности, орденом заслуга за одбрану и безбедност другог степена, одликована је Прва управа Безбедносно-информативне агенције (БИА). Одликовање је примио Бојан Димић, начелник Прве управе.

Ништа није логично у Вучићевом понашању, па ни одлука да одликује једну од мноштва управа у безбедносно информативној агенцији!

Kо је та управа. Прва управа је задужена за контраобавештајну заштиту државе. Њој је придодата и служба која се бави праћењем токова организованог криминала. Некада су ове две службе биле одвојене, а због ”заслуга” начелника Димића, стављене су под његову шапу, а под његову капу су, као што нас обавештавају, сада рачуни од преко 50 милијарди евра, које он чува на иностраним рачунима, као свој приватни новац и новац компанија које су основали.

Није, дакле, случајно, Вучић направио преседан, па уместо БИА, одликовао управу која чува његово благо. И ко зна још чије.

Kаква је Вучић луда! Сам их је ставио под лупу.

Да ли се поменута тројка одметнула, па хоће да збрише, или је збрисала, са Вучићевим новцем.

И то баш сада, када наредних недеља браћа Вучић очекују да их одведу.

Хашим Тачи и сви ”јунаци” ОВK-а су рекли да иду у Хаг да бране слободу коју су донели Kосову.

Шта ће речи Вучић. Водите ме у Хаг, да будем благајник мојој сабраћи.

Таквих хуља, као што је Вучић и чланови његовог картела нема на планети.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. MAFIJO, AKO TE IMA; BEŽI DOK JE VREME, AKO NEKO VAS JURI I JURCA !?

    Funkcioner iz vrha državne mafije, koji je još uvek anoniman, ako nije farsa, vozi auto od 400.000 evra i sarađuje s mafijom, možda je i on mafijaš, najmanje je da nije, a ima platu jedva par stotina evra. Umesto da ga privedu pravdi i da skrate priču o tako zvanoj po njih borba protiv mafije, oni čekaju da se taj njihov mafijaš, a možda i nije, da se skloni i izbegne da ga vuku po policiji, sudovima i zatvorima, a oni da se ispričaju kako teče i kako se odvija borba protiv mafijaške njihove družine. To je ta mafijaška borba protiv mafije legalne ili ilegalne, a i borba više je ilegalna, no legalna. Dobro bi bilo da vodeći političari više operativno da rade, umesto što nas zamajavaju i lažu i na kraju solidarisaće se sa mafijom sve dok istekne vreme mafije ili oni koji jure na sumicu mafijaše. S druge strane, ako vođe znaju koji su i čiji mafijaši najbezbolnije je da se solidarišu s njim, veća je korist od štete, mislim za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!