Свечано писмо будућем председнику Србије

Свечано писмо будућем председнику Србије

0
(0)

Драги председниче, честитам вам победу на предстојећим  изборима.

И није тешко победити овде где пола бирачког тела не изађе на своја бирачка места а две трећине од друге полутке, некако се баш определи да вас заокружи оберучке. Пред вама је сада дуг и мукотрпан период оличен у мандату који ће  вас натерати на многе изазове и ризике. На многа уживања која красе удобну владајућу фотељу. Ех, шта бих дао да сам на вашем месту…

Ја као грађанин ове државе што се кличе Србија, затражио бих од вас пар малених, малецких обећања која за вас да се не лажемо, не представљају апсолутно ништа. Не очекујем нити тражим од вас, високи друштвени стандард будући да одавно не извозимо ништа али зато примамо све и свја што нам се нуди. Такође не предвиђам да ће те отворити нова радна места јер ви господине председниче имате много паметнија посла око ваших фамилијарних односа.

Волео бих ако ми верујете, да не гледамо као у претходних неколико деценија ходајући циркус оличен у култу личности  који промовишу таблоиди о свакоме које био на вашем председничком месту. Било би љубазно са ваше стране да ваше љупко лице не красе насловнице сваки тједан. Такођер бих волео пошто се бринем за пензионере са слабим срцем, да не претите државним ударима самоме себи јер може неко случајно због тога да доживи срчани удар. Ми ћемо да вас волимо баш таквог какви јесте све док вам не истекне председнички мандат а он ће трајати дуго, дуго јер овде један дан је досаднији од целе вечности.

Друга жеља ми је врло малена и лако изводљива. Знам да сте навикли и ви ваши ментори да бираче прво запослите у јавној управи па потом да их униформишете и на тај начин да држите бирачку мобилисаност двадесет четири сата дневно али бих вас замолио а то је ипак малена жељица, да се макар не намешта конкурс за радно место у трафици . Ко ће га знати где ћемо сви ми са факултетским дипломама завршити, чудни су путеви пословни.

Грађани су, да вам предочим, уморни од немогућности да уложе паре у приватни бизнис, располућени су страхом од новчане трзавице, било би лепо од вас и ваших компањона да смањите намете и омогућите приватним микро-предузећима да мало живну. Можете ви то друже председниче, не сумњам у вас, способан сте човек да пронађете друкчији начин финансирања запосленика тзв. Јавног сектора.

На првих хиљаду зарађених ни евро пореза за узети и Бог да нас види!

Да вас само упозорим председниче, овде многи налазе оправдање да држава којом ви председавате нема довољно новаца ни за шта јер се вазда разлог тражи у томе што смо систематски били уништавани протеклих деценија од комплетних идиота. Ви одлично знате да је врло важно располагати ресурсима на крајње цивилизован начин. Молио бих вас да научите памети све градоначелнике сиромашних општина типа Крушевац одакле сам ја, да не троше силне новце на концерте за дочек већ да тај новац рецимо користе за реновирање путева који су у катастрофалном стању. Или још боље на нове инкубаторе и остале медицинске справе које нам недостају.

Било би од вас врло племенито такође, да ви и ваша политичка фирма изгласате уредбу о томе да не може свако бити градоначелник или ако вам је толико тешко да бар мора да испуни минималан праг образовања, онај изнад осам разреда осмољетке.

Замислите председниче само ту паранормалну ситуацију, градоначелник још увек није положио природу и друштво а три стотине економиста и лекара виси на бироу. Ужасавајуће смешно, зар не?

И за крај, извините што вам одузимам још мало времена, замолио бих вас за једну малу, малену, танану, малецну, назови те је како год хоћете услугу.

Било би лепо председниче да натерате државу да више улаже у нас младе људе и тиме спречите сталан одлив мозгова. Мислите на ваше унуке, врло добро знате да су источњаци на западу грађани другога реда, боље је да и ваши унуци и сва деца остану овде и да буду награђена најбољим функцијама она која уситину то највише заслужују.

Верујте ми на грађанску реч, што мање будете запошљавали своје кадрове у важним областима какви су правосудни органи и сличне институције, већа је вероватноћа да из ове државе никне какав-такав просперитет.

Хвала вам на одузетом времену.

Свечано захваљујем, Милош Дојчиновић

МИлош Дојчиновић,Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дојчиновић: Постоје четири криминалне групе чији пипци сежу до владе

Дојчиновић: Постоје четири криминалне групе чији пипци сежу до владе

0 (0) Природна је одлика организованог криминала да „има копчу с властима“, указује криминолог Добривоје …

ПРВО ПИСМО АСАНЖА ИЗ ЗАТВОРА: Окружен сам убицама, не дају ми да се браним

ПРВО ПИСМО АСАНЖА ИЗ ЗАТВОРА: Окружен сам убицама, не дају ми да се браним

0 (0) У писму које је руком написао и послао из затвора Белмарш, оснивач Викиликса …

Један коментар

  1. Svaka čast autoru.Potpisujem sve.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend