fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Сви рокови пробијени, Славија се распада а Весић и екипа – ћуте!
Сви рокови пробијени, Славија се распада а Весић и екипа – ћуте! 1

Сви рокови пробијени, Славија се распада а Весић и екипа – ћуте!

Са завршетком радова на новоизграђеном платоу Димитрија Туцовића, који је морао је да се реновира и пре него што је уопште отворен, већ се касним иако су градски челници, додуше тек након критика јавности, обећали да ће радови бити завршени хитно, до средине маја.

Плато који се распадао – са попуцалим плочама, графитима, расветом замотаном у фолије и недовршеним видиковцем за фонтану, и пре него што су радови званично завршени, изазвао је салве негативних коментара шире јавности али и препуцавања надлежних са извођачима радова.

Град као инвеститор – пребацивао је кривицу на извођача радова фирму „МБА Миљковић“, извођач радова на подизвођача „Релит“ из Чачка и пројектанта саобраћајни институт ЦИП, пројектанти су претили тужбом извођачу, о одговорности фирми које су требале да обављају надзор мало се причало, да би на крају извођач почео са поправкама.

Док се ишчекивало да се утврди ко ће сносити одговорност за лоше обављен посао, градски секретар за инвестиције дао је рок извођачу да заврши радове до средине маја, док је на почетку радова, градски менаџер дао рок – од пет дана. Оба термина увелико су истекла, а завршетак платоа још није ни на видику.

Сви рокови пробијени, Славија се распада а Весић и екипа – ћуте! 2

Након што је секретар за инвестиције града Београда Лука Петровић, у писаном одговору Н1 од 13. априла навео да одговорност за лоше изведене радове на новом платоу на Славији сноси извођач радова и да је он у обавези да о свом трошку, отклони настала оштећења.

“ Дат је налог извођачу радова да током следеће недеље отпочне са поправком насталих оштећења. Треба, међутим, имати на уму да ова врста радова захтева повољне временске услове. Рок за завршетак радова на поправци оштећења је средина маја“, истакао је тада Петровић.

Нешто касније, поправка је заиста и почела, што је 19. априла званично потврдио градски менаџер Горан Весић је изјавио да је почела поправка оштећења на платоу на Славији, потврдивши да су радови почели у захтеваном року. Он је тада објаснио и да „уколико „поправни“ не буде урађен како треба у року од пет дана, Секретаријат за инвестиције је обавезан да наплати из банкарске гаранције коју је узео од извођача како би могао да ангажује фирме да поправе оно што је извођач лоше урадио“, навео је Весић.

Плато на Славији сада јесте ограђен и радови су почели, прво енергично и у пуној снази а касније као да су успорили. Сада се чини да коначан изглед ове зоне није ни на видику, а градски челници овога пута нису имали коментар о томе. На питање које је наш лист упутио господину Весићу – када ће радови бити завршени и да ли ће тражити новог извођача, из његовог кабинета упутили су нас да се обратимо градским службама. Од градских служби нисмо добили никакав одговор, а извођач радова такође је рекао да се за сва питања обратимо инвеститору – градској управи.

Сви рокови пробијени, Славија се распада а Весић и екипа – ћуте! 3

На питање ко је крив за пукотине, још нема одговора, а да ли ће Град наплатити банкарску гаранцију и од бугарске компаније која је била задужена за надзор, остаје да се види. Фирме – ЈВ „Рубикон инжењеринг“ ЕАД и „СПЦ инжењеринг“ из Бугарске и „Хидропројекат – саобраћај“ д. о. о. из Србије, које су биле задужене за надзор радова, још утврђују ко је крив. Раније је обећано да ће њихов извештај ускоро стићи на адресу Секретаријата за инвестиције, међутим до сада није откривено да ли је такав документ достављен и шта је у њему утврђено.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Инвеститорка почела уклањање нелегалног објекта на Панчићевом врху, радови нису пријављени 13

Инвеститорка почела уклањање нелегалног објекта на Панчићевом врху, радови нису пријављени

Инвеститорка нелегалног објеката на Панчићевом врху на Kопаонику Снежана Митковић, више од две године од …

Због непрописног паркирања, комунални милицајци Београђанину претили, увртали му руку, претресали га и ухапсили, а нестала му је и коверта са 150 хиљада динара 14

Због непрописног паркирања, комунални милицајци Београђанину претили, увртали му руку, претресали га и ухапсили, а нестала му је и коверта са 150 хиљада динара

Како се једно непрописно паркирање претворило у драму, у којој главне улоге имају комунални милицајци …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *