Татјана Бабић нова директорка Агенције за борбу против корупције

0
(0)

Једногласном одлуком Одбора Агенције за борбу против корупције за директора тог тела изабрана је Татјана Бабић, која је до сада обављала функцију вршиоца дужности. Наводи се да је Одбор обавио разговор са троје кандидата који су ушли у најужи избор.

„С обзиром на чињеницу да Татјана Бабић има посебно искуство и добро познаје унутрашњу организацију и проблеме са којима се Агенција суочава, њен избор на место директора омогућиће брзо остваривање циљева Агенције“, саопштено је из тог тела.

Нова директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић рекла је да ће дати све од себе да резултатима рада Агенције оправда указано поверење.

„Суштински је значајно да Агенција добије место које јој припада као институцији која се суштински бори против корупције и да се на тај начин позиционира у јавности“, рекла је Татјана Бабић на конференцији за новинаре.

Бабићева је истакла да ће приоритети бити избор заменика директора Агенције и интерног ревизора, као и наставак рада на изменама Закона о Агенцији за борбу против корупције и израда нове Националне стратегије за борбу против корупције. Она је навела да је рад на изменама закона при крају и најавила да ће почетком фебруара предложити измене закона, које би требало да отклоне мањкавости важећег закона.

„Покушаћемо да издејствујемо повећања овлашћења Агенције, која до сада није имала право непосредног увида у документацију других државних органа, а остале измене тичу се стручних ствари“, додала је Бабићева.

Истакла је да је веома значајно питање и број од 23.000 фунционера које Агенција контролише и најавила да ће се разговарати о евентуалном смањењу тог броја. 

Бабићева је за функцију вршиоца дужности директора Агенције за борбу против корупције постављена 9. новембра када је смењена дотадашња директорка Зорана Марковић. Члан Одбора Агенције за борбу против корупције Чедомир Чупић рекао је раније, гостујући у Дневнику РТС-а, да је важно да Агенција добије директора који ће поред стручних знања показати и организационе способности, а најважнији елемент је да се ради о чистој моралној личности.

Одбор Агенције за борбу против корупције расписао је 20. новембра јавни конкурс за директора те институције. Између осталих, потребни услови за именовање су диплома Правног факултета, најмање девет година радног искуства, а кандидат не може бити члан ниједне политичке партије.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Драган Бујошевић изабран за директора РТС

0 (0) На јавном конкурсу за избор директора Радио телевизеије Србије који је расписан 13. …

Пропао конкурс за директора РТС

0 (0) Тренутни вршилац дужности генералног директора Никола Мирков највероватније остаје на челу РТС-а и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend