СМЕЊЕНИ ДИРЕКТОР: Копирао полицијске значке, умислио да је агент 007

0
(0)

Смењени директор Унутрашње контроле „Железница“ Владимир Теофиловић толико се уживео у улогу да је за себе и службу направио значке по узору на полицијске.

Осим муњевитог успона бившег гипсара, који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна прошле године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број.

– Мени припада легитимација 007. Ја сам као Џејмс Бонд – јавно се хвалио и објашњавао Теофиловић. 

Бивши гипсар је у спровођењу идеје имао подршку тадашњег руководства, односно бившег директора Драгољуба Симоновића, који је од Теофиловића добио службену значку са бројем 001, ваљда као почасни члан тима УК.

zeleznice-srbije290115ras-foto-dejan-vukelic

Теофиловић је чак наредио да се на свим вратима канцеларија Унутрашње контроле у целој Србији залепи нови лого службе. У „Железницама“ каже да је он себе доживљавао као полицајца, а не као службеника јавног предузећа. Тако су се понашали и његови сарадници.

– Једном су налетели на саобраћајну гужву и један од инспектора је показао полицајцу значку и рекао му: “Колега, журимо, је л‘ можемо да прођемо” – каже наш извор.

Вратио кључеве

После писања “Блица” да нови директор УК Слободан Мићовић три дана не може да уђе у канцеларију јер ју је Теофиловић закључао, смењени директор се јуче појавио и предао кључеве секретарици генералног директора. Теофиловић је од понедељка, како сазнајемо, отворио боловање. Не зна се да ли је вратио службени аутомобил.

Значка УК „Железница“ може лако да се помеша са полицијском. Идентичног су облика, у средини је лого предузећа око којег је исписано Унутрашња контрола. Значка има чак и кожну футролу са преклопом, баш као полицијска.

Одлука о прављењу посебних легитимација за УК прошла је и у Скупштини акционара “Железница Србије”, а објављена је и у “Службеном гласнику”. Председник тог тела Зоран Анђелковић каже да се не сећа када се то десило, али је на последњој седници Скупштине почетком ове недеље због тога тражио смањење плате од 20 одсто за Теофиловића.

– Предао је извештај на коме је знак Унутрашње контроле без знака „Железница“. Па не може тако да се ради, они су део „Железница“. Као да је стигао извештај из Државне безбедности, а не из сектора јавног предузећа – каже Анђелковић за “Блиц”.

 

Бојана Анђелић, Блиц

фото: Дејан Вукелић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Опет бирају директоре „Железница“

0 (0) ВЛАДА Србије донела је јуче одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора …

У „Железницама Србије“ до краја године откази за 3.000 радника

0 (0) Београд – Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да …

16 Коментара

  1. TAman sam hteo da kažem kakav bolestan kadar imaju ovi, Deceniska želja za vlašću pretvorila se u kanceroznu mržnju

  2. TAman sam hteo da kažem kakav bolestan kadar imaju ovi, Deceniska želja za vlašću pretvorila se u kanceroznu mržnju

  3. Kad smo kod unutrašnje kontrole,ko kontroliše unutrašnju kontrolu MUP-a Sbije i kome su odgovorni

  4. Kad smo kod unutrašnje kontrole,ko kontroliše unutrašnju kontrolu MUP-a Sbije i kome su odgovorni

  5. PA VIDEO JE OD PRESEDNIKA DRZAVE KADA MOZE NIKOLIC A STO NEBIH MOGAO I ON.JER NIKOLIC JE DAO LEP PRIMER SVIMA I NEMA BUNE

  6. PA VIDEO JE OD PRESEDNIKA DRZAVE KADA MOZE NIKOLIC A STO NEBIH MOGAO I ON.JER NIKOLIC JE DAO LEP PRIMER SVIMA I NEMA BUNE

  7. Ma jebeš budalu aaaaaaauuuuuuuuuu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *