Док је Kрушик пропадао, породица директора стекла милионе евра

5
(9)

Док је Kрушик четири године по привилегованим ценама продавао оружје приватним предузећима, као што су ГИМ који заступа отац министра полиције Бранко Стефановић и фирме Слободана Тешића, једног од финансијера СНС-а, директор те државне фабрике у Ваљеву био је Младен Петковић.

За то време Kрушик је западао у дугове а иметак породице Петковић драматично је почео да се увећава, наводи НИН у новом броју у тексту „Породични бизнис и страначке везе“.

Петковићева супруга Александра основала је предузеће „Мавија“ 9. фебруара 2012. Предузеће убрзано расте и отвара нове ћерке фирме у исто време када Kрушик шири своје послове са привилегованим приватним трговцима оружјем. Профит „Мавије“ у 2017. и 2018. био је 1,08 милиона евра или 937 пута већи него 2014. и 2015.

Са убрзаним развојем „Мавија“ маја 2017. оснива „Грапхене гроуп“, а фебруара 2019. и „Мавиа цонструцтион“. Фирма супруге директора Kрушика добија уносне послове на државним пројектима, попут Београда на води и Kоридора 11, пише НИН.

Породица Петковић, лично или преко својих предузећа власници су бројних некретнина: стан у Улици Исмета Мујезиновића на Новом Београду од 85 квадрата, у коме је до 2017. било седиште „Мавије“ и половина стана од 85 квадрата у истој улици, у својини су Александре Петковић.

На Врачару у Улици Стојана Протића на „Мавију“ се води стан од 170 квадрата, чија је вредност процењена на више од пола милиона евра и гаража од 12 квадрата. Ту је сада ново седиште „Мавије“.

Још један стан на Врачару, у Молеровој улици, који је под хипотеком, води се на Александру Петковић. На име „Мавије“ 12. јула 2018. укњижена је и вила на Дедињу у Јеврема Грујића, од 193 квадрата и плац од 1.083 квадрата, а вредност те имовине је око 800.000 евра.

За време док су Петковићи енормно увећавали личну имовину, Kрушику је блокиран рачун. Та блокада траје од 17. јануара 2017. Младен Петковић сада управља фабриком „Застава оружје“, подсетио је НИН.

Узбуњивач Александар Обрадовић, против кога се још води поступак, каже да је после промене власти Kрушик „постао партијски плен у коме је мало друштво одабраних механизмима за исисавање новца пунило своје џепове“.

„Петковић је партијски војник без биографије, који је у недостатку знања и искуства Kрушиком управљао ширећи страх и тензије. Kршио је прописане процедуре и пословне обичаје“, тврди за НИН Обрадовић.

Обрадовић је додао да је за све ове „заслуге“ Младен Петковић награђен тако што је лично економски узнапредовао са имовином од више милиона евра.

„Из којих извора толике некретнине, камиони и механизација, за нешто више од четири године рада и плате у Kрушику“? запитао је Обрадовић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kо ће прекинути „пословање“ премијерке са братом Игором?

4.4 (32) Игор, брат премијерке Ане Брнабић од државе добио послове вредне преко 40 милиона …

Судски вештак на жетон: Чудни детаљи са суђења сину Жељка Митровића

5 (4) Поступак против Александра Митровића, сина власника ТВ Пинк Жељка Митровића, који је по …

Један коментар

  1. verujem da u sadasnjoj ponudi zanimanja ne postoje dzelati koji su spremni kamdzijom od volovskih zila zamavati, omcu namaci i hoklicu ispod nogu izmaci, ni oroz povuci ni na kolac glogovi nabiti a kamo li sabljom tamo gde je najtanji mavnuti.
    ako potrebe bude samo javite i takav ce se naci a sve za dzaba mladoj republici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend