понедељак , 23 новембра 2020

Тендер за базен, личне тренере и масаже за директоре Телекома (Вучићеви кадрови)

0
(0)

Телеком Србија почетком маја расписао је јавну набавку за услугу спортске рекреације за 29 највиших руководилаца ове компаније. У конкурсној документацији објављеној на сајту ове државне фирме од понуђача се захтева да директорима обезбеде личне тренере који имају завршен факултет или вишу школу из области спорта и физичког образовања, неограничен боравак у теретани са адекватном опремом, велнес тестове односно проверу стања организма и мерење нивоа токсина, затим коришћење сауне и базена са водом која има потврду о исправности и топлија је од 27 степени, као и масаже од макар сат времена недељно.

Ова врста рекреације директорима је потребна, како је објашњено у конкурсној документацији, јер су „због природе посла и захтеваних свакодневних обавеза изложени стресу, менталним и психичким напорима“.

Stres

Према сазнањима Пиштаљке, за које у Телекому нисмо добили потврду, за рекреацију запослених и директора, ова државна фирма сваке године издваја вишемилионске суме.

За рекреацију је Телеком ове године, према непотврђеним информацијама, изводио најмање за последње четири године, нешто мало више од 5,4 милиона динара, што је за око 45 одсто мање него прошле године. Од ове суме, тачно четири милиона намењено је „обичним“ запосленима, а око 1,4 милиона директорима.

Најстреснија година за Телеком је, ако је судити по трошку за рекреацију, била 2012, када је Телеком имао највећи буџет за ове намене – скоро десет и по милиона динара. Осам милиона ишло је за раднике, а око 2,4 милиона за руководиоце. Радници су се стреса ослобађали за све паре, док су руководиоци те године нервозу „убили“ са „само“ 63 одсто предвиђеног буџета, или нешто више од 800.000 динара, тако да је утрошак укупног буџета износио више од 90 одсто.

Прошле, 2013. године, укупан буџет за рекреацију свих запослених у Телекому износио је, према нашим сазнањима, нешто мало мање од десет милиона динара од чега је утрошено око три четвртине средстава. Најмање је потрошено 2011. године, када је од 7,5 милиона преостала скоро половина новца.

На питање Пиштаљке како се овај тендер и вишемилионско рекреирање Телекомових директора и радника уклапа у опште мере штедње које је прописао нови премијер, у овој фирми нам одговарају да они „у потпуности спроводе мере Владе Србије“ и да су „у овом сегменту примењене мере рационализације и да су средства умањена за 45,4 одсто у односу на прошлу годину“ што се поклапа са непотврђеним информацијама до којих је дошла Пиштаљка. Из Телекома саоштавају да је цена рекреације по запосленом око 2.500 динара и да је прошле године било издвојено око 850.000 динара, а да ове године, због поменутих мера штедње, ова компанија неће организовати традиционалне спортске игре радника, као и да поменутим тендером, због уштеде, нису обухваћени сви руководиоци у Телекому него само они који су изложени „највећем менталном и психичком напору“.

У одговору Телекома наводи се да је конкурсна документација за организовање рекреације за руководиоце послата на четири београдске адресе: Wellness Saruna d.o.o, на Ади Циганлији, Wellness Land d.o.o, у улици Радослава Грујића, City Wellness у Краљице Наталије и Colonial Sun у Војводе Путника. Од ових фирми само прва испуњава услов из позива да има објекте на више локација у граду. Рок за подношење пријава је 21. мај.

ПРИЛОЗИ:

Одговори Телекома

Табела трошкова по годинама

Конкурсна документација

Пиштаљка.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (893) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (76) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

3 Коментара

  1. Pa zar mi i ovo placamo. Za rubruku verovali ili ne.

  2. tako to ide! Sad mora da se revansira ljudima iz partije, koji su ga podrzali! Ko se cudi ovome!? Logicna posledica naseg, ovakvog izbora!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend