Тепић: Спрема се спајање Новости са Српским телеграфом и Ало

Тепић: Спрема се спајање Новости са Српским телеграфом и Ало

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић данас је новинарима испред седишта компаније Новости у центру Београда изјавила да се ту „под контролом режима“ спрема спајање те фирме с таблоидима „Ало“ и „Српски телеграф“ у једну компанију.

Саопштила је да је ССП поднела кривчну пријаву против десет лица у вези с продајом Новости фирми Медиа 026 из Вучака, села код Смедерева.

„Управо се на овом месту дешава спајање Новости са два таблоида ‘Ало’ и ‘Српски телеграф’, наравно под контролом режима. Све три редакције налазе на истој адреси већ неко време и потпуно је јасно да се уређују с једног места“, рекла је Тепић.

Додала је да има „основану сумњу“ да је иза тог „маневра“ један од министара у Влади Србије.

Новинарка „Вечерњих новости“ Елена Божић је прекинула конференцију Тепићеве за новинаре питајући је да ли је то што држи конференцију испред Новости „најава упада“ у зграду тог београдског листа, оценивши да се ради о „вршењу притиска и застрашивању“.

Она је конференцију Тепићеве оценила као „провокацију и притисак“ на новинаре листа у којем ради.

Тепић је, говорећи даље, подсетила да је пре месец дана „откривено“ да је власт власништво над компанијом Новости „пренела на млађану фирму медија 026 из села Вучак“, за коју се, како је навела, испоставило да је „фиктивна фирма, с нула запослених и ниједним динаром прихода“, и да је „уписана на листу поверилаца (Новости) месец дана пре но што је била основана“.

Тепић је саопштила да је ССП поднела кривичну пријаву против десет чланова извршног и надзорног одбора компаније „Борба“, јер су, како је рекла, директно „учествовали у фингираном послу куповине компаније Новости и допринели томе да се власништво пренесе на фиктивну фирму“.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто медији у Србији игноришу српске жртве Братунца и Сребренице?

Зашто медији у Србији игноришу српске жртве Братунца и Сребренице?

Пише: дипл. социолог Игор Митић Kао што Јевреји имају Аушвиц, као што Руси имају Стаљинград …

Твитер: Важно је да знате када влада контролише медије

Твитер: Важно је да знате када влада контролише медије

Компанија Твитер саопштила је, након што је неке медије у Србији означила као “медије који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *