fbpx

Тепић: Вучићу, ко је извозио „Град“ ракете из Kрушика у Авганистан?

4.5
(10)

Са нашег аеродрома „Никола Тесла“ летело је оружје и за Авганистан. Ради се о муницији 122 милиметра, једној од најопаснијих и најразорнијих, то су „Град“ ракете и јако бих волела да знам ко је ово оружје из „Kрушика“ извозио у Авганистан, јер само „Kрушик“ производи ово наоружање – рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић на конференцији за новинаре у Скупштини.

Тепић је показала фотографије на којима се виде сандуци са обележјем ове муниције, и поновила да у Србији само „Kрушик“ производи ово оружје.

– Настављамо даље, очекујући реакције тужилаштва. Овде има из недеље у недељу толико материјала, да би Тужилаштво могло затворених очију да покрене предистражни поступак, тако да се надам да ће после овог уторка покренути поступак – рекла је Тепић.

Тепић је новинарима рекла да је јуче Александар Обрадовић, узбуњивач из Kрушика изнео податак да је Слободан Тешић донатор два трактора породицама на Kосову и Метохији, која су у име Александра Вучића били да поделе његов најближи сарадник Никола Селаковић и господин Kузарев из Kанцеларије за Kосово и Метохију.

– Тешић је тада представљен као привредник из Београда, само су прећутали да је он трговац оружјем – рекла је Тепић и показала папире на којима се види да је у име Вучића људима са KИМ поклоњена два трактора.

– Симптоматично је да је буквално у исто време фабрика „Kрушик“ склопила посао о извозу наоружања са Јерменијом, али је то онај чувени посао који се затим раскида да би се затим уступио фирми „Вектура“ Тешића. Ми имамо школски пример трговине утицајем и заправо спонзорства Тешића Вучићу. Фирма „Вектура“ је 2017. године имала приход 75 милиона динара, ођедном тај приход 2018. године расте на више од милијарде.

Она је рекла да је овај посао договорен са Јерменијом, међутим, информације до којих је дошла указују на то да је највећи део овог оружја које је Тешић извезао у Јерменију заправо завршило у Либији, која се налази под ембаргом Уједињених Нација.

– То су они авиони који су током лета 2018. године у јулу интензивно узлетали ноћу са нишког аеродрома, да би им се потом губио траг на мапи која омогућава праћење лета авиона – рекла је Тепић, и подсетила да је председник Србије прећутао да Тешић има нови дипломатски пасош, па га је упитала по ком основу га је добио и по чему је он значајан.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нарко дилер Предраг Колувија у редовном и сталном контакту са државним врхом, људима из врха МУП-а, војске…

4.3 (25) Оптужница против Предрага Kолувије, коју је KРИK јуче добио од Тужилаштва за организовани …

Скандал с народним парама: „Око соколово“ на половним возилима ГИМ-а!?

4.7 (12) Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, изјавио је данас да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *