ТЕРОР НАПРЕДНЕ ФАРМАКОМАФИЈЕ! Невакцинисана деца неће моћи у вртић

Родитељи неће више моћи да остављају невакцинисану децу у вртићима, јер им педијатри неће давати потврде којим се доказује да је дете здраво за колектив. То је прва оштрија мера коју је здравствени систем применио због повећаног ризика од епидемије малих богиња.

Такво обавештење изненадило је родитеље који децу лече на педијатрији у Дому здравља београдске општине Стари град, којаје позната по малом обухвату вакцинисаних ММР цепивом (мале богиње, рубеоле и заушке), пише Блиц.

„Након што је до нас дошла та информација, одлучили смо да у августу истакнемо обавештење о обавезној вакцинацији. Иако од Градског завода за јавно здравље свим домовима здравља редовно стижу дописи да се мора радити на повећању процената вакцинисане деце, неке установе нису истакле обавештења, али смо ми самоиницијативно одлучили да се озбиљно позабавимо тим питањем. У обавештењу смо навели члан закона како би се родитељи уверили да то није нешто што им намећу здравствене установе, већ је то законска обавеза“, каже директора др Весна Јањушевић, која додаје да су се о тој мери консултовали и са лекарима и са епидемиолозима. Она каже да ово није био једини вид апела на родитеља.

Према сазнањима „Блица“, ова мера требало је да се примењује још раније, али су се многи педијатри бунили и нису желели да овако уцењују родитеље. Све се, међутим, променило због опасности од епидемије малих богиња, која већ увелико траје на Косову, а могла би врло брзо да се прелије и у Србију.

Због тога је наложено свим домовима здравља да не издају потврде за вртиће невакцинисаној деци, јер то налаже Закон о заштити становништва од заразних болести, по коме малишани који нису примили све обавезне вакцине не могу да бораве у колективу.

Недељник.рс

Актуелно

У Пенсилванији 300 католичких свештеника-педофила сексуално злостављало преко 1.000 деце

* Државни тужилац Пенсилваније Џош Шапиро поводом извештаја велике пороте рекао да је католички врх …

Ко је дозволио увоз 23 тоне отровног меса у Србију?

ДА није постојала дојава, питање је где би завршило 23 тоне меса сумњивог порекла. Као …

Један коментар

  1. Pa kakve veze ima ako deca koja nisu vakcisinasana borave u vrticima gde ima dece koja su vakcinisana ovi koji su vakcinisani se nece zaraziti od ovih koja nisu jer su boze moj zasticena .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons