Терористичка банда се спрда са Вучићем док он „преговара“ о разграничењу!

ТЗВ. Влада Косова усвојила је данас одлуку којом се повећава порез на увоз робе из Србије и БиХ за 10 одсто, а као образложење наводена је заштита домаћег тржишта, али и то да ова мера представља “најбољи одговор на деструктивно понашање Србије“, пренео је КоССев.

Одлука је усвојена после нешто више од 10 дана од како су у косовској штампи појавили текстови о томе да Косово осваја роба “Маде ин Сербиа“, као и да ће до краја године увоз из Србије износити 400 милиона евра.

Министар трговине и индустрије Ендрит Шаља предложио је кабинету владе усвајање посебне мере (повећање пореза за 10 одсто на увоз робе) за неке производе произведене у Србији и БиХ. Шаља је додао да је реч о „међународној пракси“.

Ово се, како је рекао, „не односи се на производе међународних брендова који се производе у Србији и Босни и Херцеговини“.

Мера ће се примењивати на увоз млека и млечних производа, воде, бисквита, грађевинског материјала и сокова пореклом из ових држава.

Заменик косовског премијера Енвер Хоџа је говорио и о политичком аспекту ове мере.

„Србија издваја огромне суме новца како би нанела штету држави Косово, а велики део тог новца долази из трговине са нашом земљом,“ рекао је Хоџај.

„Ово је најбољи одговор на деструктивно понашање Србије,“ напоменуо је Хоџај и позвао грађане да не купују српске производе.

„Верујем да ће од данас и кофер и Ивица Дачић бити и мањи и тањи да раде против Косова,“ рекао је Хоџај, преноси Инсајдери.

Косовски премијер Рамуш Харадинај навео је да ова одлука не утиче на међународне брендове који се производе у Србији и БиХ.

„Кока Кола није погођена овом одлуком,“ рекао је Харадинај.

Фонет

Актуелно

Петер Бајер: Признање Косова услов да Србија уопште започне преговоре са ЕУ

Пуноправног чланства Србије у ЕУ неће бити без признања Косова, то је заправо био услов …

Стаматовић за смену премијерке Брнабић због противуставног деловања на и око КиМ!

Чајетина, 13.11.2018 – Здрава Србија (ЗС) је позвала свих 250 посланика Народне скупштине Србије да …

Један коментар

  1. Gre’ota je ovako vredjati ovo plemenito bice gore na fotografili, nije ono nista krivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons