Насловна / Србија / Хроника / „Тетка из Канаде“ је мало дете за мајку Маје Гојковић: 3 стана, 4 куће, воћњанци, виногради…

„Тетка из Канаде“ је мало дете за мајку Маје Гојковић: 3 стана, 4 куће, воћњанци, виногради…

Гојковићи поседују пет станова у центру Новог Сада вредних око пола милиона евра, а ту су још три стана у истом граду!

Маја Гојковић је једна од оних политичарки која има „вештине“ да преживи све политичке бродоломе и опет остане у политици. Е, сад, у којој странци више није ни битно, јер после младе радикалке „прошла је сито и решето.“ Да је Маја све ове године пажљиво бринула да обезбеди себе и чланове своје породице, најбоље показује имовинска карта породице Гојковић.

Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК објавила је имовину председнице Народне скупштине Србије.

Гојковићи поседују пет станова у центру Новог Сада вредних око пола милиона евра, а у њиховом поседу била су још три стана у истом граду. Власници су и две куће и других некретнина.

Интересантно је то да мајка Маје Гојковић поседује више некретнина од ћерке. Наиме, на име Савке Гојковић води се три стана у Новом Саду, четири куће од којих три нису легализоване. Такође, Славка Гојковић поседује и гаражу, три помоћна објекта од којих један није легализован, земљиште, њиве, винограде, воћњаке, шуму и две зграде од којих једна није легализована.

Дакле, Савка Гојковић у свом поседу што се тиче кућа и зграда, има 746 метара квадратних.

Маја Гојковић у Београду користи стан који изнајмљује за око 300 евра месечно које добија из буџета, показују подаци у уговору чију копију поседује КРИК. Стан изнајмљује од Александра Становића, директора предузећа „Енергопројект Нискоградња“ и бившег члана Надзорног одбора фирме „Интер-коп“ из Шапца.

Маја Гојковић је одбила да за КРИК говори о својој имовини.

Рођена је 1963. године у Новом Саду. Завршила је Правни факултет Универзитета у Новом Саду, а правосудни испит положила 1989. године. Адвокатица је од 24. године, а ћерка је чувеног новосадског адвоката Мите Гојковића.

Еспресо.рс

Актуелно

„Видљиви знаци дефанзиве власти, СНС нема капацитета да се брани“

Након више месеци протеста, већ пар недеља постоје извесни знаци дефанзиве власти и то се …

Брнабић: Хоћу да се учланим у СНС, тамо ми је место

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да у владајућој Српској напредној странци види много одличних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons