Ти МУТАВА унутрашњи дијалог водиш са флајком водке НОН СТОП

БЕОГРАД – Стални подсекретар Форин офиса Сајмон Мекдоналд сагласио са премијерком Аном Брнабић на синоћном састанку да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, који је иницирао председник Александар Вучић, веома важан, истичући да је само вођење дијалога значајно једнако као пут Србије ка ЕУ.

Мекдоналд је рекао да унутрашњи дијалог треба да укључи већи број учесника.
Како је истакао, само вођење дијалога значајно је једнако као пут Србије ка ЕУ, јер он доводи и до постепеног побољшања односа између Београда и Приштине.

Мекдоналд је додао и да је у Србију дошао како би пренео поруку да Велика Британија, иако напушта ЕУ, поштује и подржава жељу за чланством Србије у Унији и да ће то показати у Самиту Западног Балкана и ЕУ у Лондону следеће године.

Чланство у ЕУ најважнији је спољнополитички циљ Србије, сматрам да ћемо бити спремни за улазак до 2020., али је једнако значајно како ћемо спровести реформе на том путу, поручила је премијерка Ана Брнанић.

Брнабић је истакла да Србију до краја године очекује отварање још три приступна поглавља, и да ће то још више допринети јачању подршке у јавности европској идеји.

„Мени су важнији резултати реформи које ћемо на том путу да постигнемо. Грађани размишљају колико је поглавља отворено, али Влада је фокусирана на резултате. Сматрам да ћемо бити спремни за улазак у ЕУ до 2020. године, али пут ка ЕУ је важан за нас. Када достигнете тај стандард, биће то ‘wин-wин’ ситуација, и онда датум уласка неће бити важан“, рекла је Брнабић.

Она је саговорнику указала на позитивне показатеље економских реформи у Србији спроведених протекле три године и истакла да је циљ Владе Србије да настави да спроводи фискалну дисциплину и да се фокусира на мере за повећање БДП-а.

„Циљ нам је и да реформом образовања и дигитализацијом створимо основу да наша економија буде вођена иновацијама, а не инвестицијама. И зато морамо да се трудимо да достигнемо тај виши ниво“, рекла је Брнабић.

Она је нагласила да је Србији неопходан систем образовања за 21. век и да је увођење обавезне информатике у основне школе од ове године први корак на том путу.

Председница Владе је додала и да успешан наставак развоја Србије и убрзање привредног раста, како у нашој земљи тако и у остатку региона Западног Балкана, неће бити могућ без очувања регионалне политичке стабилности и добросуседских односа.

Премијерка Србије поручила је да ће наша држава наставити да води одговорну политику и остати посвећена политици решавања свих отворених питања кроз дијалог, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

„Србија се искрено залаже за очување регионалне стабилности. Ниједна од наших држава нема велико тржиште, и шта год да се догоди у једној земљи, утицаће на остале у региону. Зато морамо да направимо јачи и снажнији регион“, закључила је Брнабић.

Танјуг

Актуелно

МУТАВА, а да ти одеш на аудицију МАПЕТА?

Корпуција је болест која друштво чини слабим и сиромашнијим, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић …

МУТАВА на скупу Билдерберга од 7. до 10. јуна у Торину

Билдерберг група одржаће годишњи састанак од 7. до 10. јуна у Торину, а учешће на …

Један коментар

  1. Cuj, Velika Britanija napusta EU, ali on daje podrsku Srbiji da u istu udje! Zemljoooo… A ova sto ju je postavila Trilaterala ipak nije nista drugo do Vuciceva Fifi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons