Став

Службени и неслужбени послови Тамаре Вучић: да ли је „прва дама” све више сама?

Чекајући наследство, одала се животу

Мада, из свих углова гледано, друга супруга одлазећег диктатора није никаква значајна личност нити је икоме важна, по ономе што она чини већ дуже времена, све говори да ће себи бити најважнија у моменту кад јој злосрећни супруг падне са висина у којима већ дуго живи. Шта о томе говоре њене прикривене амбиције да буде „дива” у светским размерама. Бити власт и бити близу власти, опасан је опијат. У ком правцу ова ускоро бивша „прва дама” иде и какву је одступницу спремила у околностима слома режима који је створио А. Вучић. Редакција овај текст посвећује Украјинцу Александру Боцан Харченку, амбасадору Русије у Београду.

Н. Влаховић

Супруга одлазећег српског диктатора, Тамара Вучић, говорила је 30. марта ове године, пред врло високим скупом еминентних стручњака и представника држава и влада, на састанку Генералне скупштине Уједињених Нација, „о улози нултог отпада као трансформативног решења у постизању циљева одрживог развоја”.

Откуд Тамара Вучић за говорницом Генералне Скупштине ОУН, и у ком својству? Kакав је она стручњак за еколошка питања и куда заправо иде овај свет?

Службени и неслужбени послови Тамаре Вучић: да ли је „прва дама" све више сама?
фото: Прес служба председника Србије

Дана 6. октобра 2022. године, јавност је могла да чује и сензационалну вест да је „супруга председника Вучића” разговарала видео везом са Оленом, супругом украјинског председника Зеленског, где је најавила „њену личну” хуманитарну помоћ Украјини од два амбулантна возила (за потребе те хуманитарне акције наручила и један видео спот у коме се и она појављује).

Међутим, ђаво је однео шалу кад се у званичном тексту нашла, нечијом несмотреношћу, и реченица „да Тамари Вучић и Олени Зеленској то није први сусрет”! Зна се да су господе Зеленска и Вучић већ створиле „присно пријатељство”. Али где и кад?

Наиме, 23. августа 2022. године, у сред озбиљних ратних дејстава на широком подручју Украјине, појавила се Тамара Вучић у Kијеву, опет у непознатом својству, наводно у организацији Олене Зеленске, где су поред поменуте „госпође Вучић” присуствовале и супруге председника Летоније, Бразила, Литваније и Либана, те један број „стручњака” из разних области.

Непосредно након тога, опет се појавио један видео спот који је брзо доспео до друштвених мрежа, а на снимку се појављује Тамара Вучић, као „представник Србије” где говори о томе како је Србија једна од најбољих земаља у борби са епидемијом.

Спот је знатно раније сниман на обалама Саве код Београда, управо за потребе већ поменутог „самита” у Kијеву, а у том споту се „госпођа Вучић обраћа” са пар реченица на српском и енглеском језику. Тамара Вучић носи том приликом и плетеницу на врху главе, идентичну оној какву је радо носила бивша украјинска премијерка, Јулија Тимошенко. Та „Тимошенко-плетеница” украшена жутим ружама, искориштена је од стране фашистичког покрета „Бандера” приликом акције „Мајдан” на самом почетку крвавог прогона Руса из ове њихове прадомовине, а касније, све до данас, постала је незаобилазан део антируске, англо-америчке пропаганде.

Службени и неслужбени послови Тамаре Вучић: да ли је „прва дама" све више сама?

Тај спот у коме Тамара Вучић имитира Јулију Тимошенко, убрзо је склоњен са свих мрежа. На једном од портала остала је само „залутала” реченица да је реч о „препознатљивом стилу женске фризуре источноевропских Словена”.

Kад је на дан 30. марта ове године приступила говорници Генералне скупштине Уједињених нација у још нејасном својству, пред Тамаром Вучић је стајао и говор који је написао неко ко за разлику од ње и њеног службеног мужа, није егзибициониста. Јер, говор који је читала, није био њен, а почиње овако: „Нула отпада не говори само о смањењу производње отпада – то је начин живота и филозофија која изискује солидарност, размену најбољих пракси и координирану акцију свих оних који могу да дају позитиван допринос промени.”

Написала је „госпођа Вучић” касније „на мрежи” и једну ноторну фразу, демонстрирајући озбиљан преписивачки талент, али и необичан дар да од глупог састави још глупље.

Неки мудри саветник је поучио да њеном Инстаграм профилу настави у сличном правцу: „Махатма Ганди, један од најблиставијих умова које је свет икада видео, изнео је једно познато запажање-да свет пружа довољно за свачију потребу, али не и за свачију похлепу. Ове речи тако добро приказују неке од основних изазова, који су дубоко укорењени у динамику нашег модерног друштва”.

Тамара, родена Ђукановић (1981.), одрасла је у Лозници (приградско насеље Kлупци), а доступни подаци кажу је да је тамо завршила основну и средњу школу, те да је након тога у Београду уписала енглески језик на Филолошком факултету, што се за њу испоставило као тежак задатак, па је себе „пронашла” на Факултету политичких наука, који је већ тада постао расадник клерофашиста, плиткоумних шовиниста и медиокритета (уз дужан респект према свима који не спадају у тај „фенотип”).

У једној од њених биографија, пише да је чак и дипломирала на Филололошком факултету, а Факултет политичких наука се и не помиње. Такође се помиње и „дугогодишња каријера новинара”, што већ објашњава њен „фатални сусрет” са Александром Вучићем.

Службени и неслужбени послови Тамаре Вучић: да ли је „прва дама" све више сама?

Остала је једна неразрешена дилема: чија Служба је преко Ивице Дачића и Жељка Митровића, дошла на идеју да овог психоемотивно и сексуално девијантног човека, повеже са Тамаром Ђукановић и „учини је” његовом службеном супругом?

Једно је проверено: Жељко Митровић, формални власник Содоме и Гоморе у ТВ Пинк, одлично зна за деликатну „прошлост” Тамаре Вучић. Такође, и Ивица Дачић, који је био чест гост у јутарњем програму ТВ Пинк (где је Тамара радила), морао је да зна „кога у кућу Вучић доводе”.

Управо у тој телевизији се Тамара Вучић упознала са Ивицом Дачићем код кога је и добила посао у Министарству спољних послова 2010. године. Шта је дато за компензацију? Не долази се тако лако са кратком сукњом и без последица, у Министарство спољних послова Србије!

Али, одатле па до такозване Дипломатске академије Министарства спољних послова, није било далеко. Тамара Ђукановић постаје са тим „сертификатом” озбиљан кандидат за одлазак у неку од српских амбасада. Уосталом, за време министра спољних послова Ивана Мркића (2012-2014), тамо су одлазиле читаве „посаде” полуголих девојака, директно са сплавова и из ноћних клубова, да служе амбасадорима и конзулима у часовима разоноде и доколице.

Медутим, случај Тамаре Ђукановић је „службена ствар” сасвим другог ранга! Требало је уклонити са Александра Вучића медијску „мрљу” (његов садо-мазо, бисексуални и хомосексуални живот о коме су „сведоци и актери” увелико причали).

У том смислу је службени избор био добар. Имала је све: малограђански менталитет, академски је чисти медиокритет, и то преписивачке „провинијенције”, класична удавача је (коинциденција: мајка јој је била дуго година матичарка у Лозници па се „нагледала” свадби и природно тежила „доброј удаји”).

У Београд је отишла са нереално високим циљевима. Да дође до њих, преко манекенске писте или преко медија, свеједно. И, није дуго чекала. Већ 2013. године су кроз телевизију Пинк почела да парадирају службена лица. Тек устоличени Вучић и његове службене проводаџије, нашли су му „другарицу”. Била је то Тамара ?укановић. Остало је прилог за историју једне трагикомедије.

Тамара Вучић (еx- Ђукановић), већ 2016. године присуствује свечаном ручку у организацији принцезе Kатарине Kарађорђевић у Белом двору, заједно са још четрдесет жена (поводом Међународног Дана жена). У октобру месецу те исте године, присуствује пријему у организацији Мишел Обаме, „прве даме САД”. У децембру 2017. године учествује у УНИЦЕФ-овој кампањи а поводом тога по повратку обилази Прихватилиште за децу „Васа Стајић” и доноси им скандалозно мизерне поклоне, тврдећи да су иако више него скромни, „од срца”.

Службени и неслужбени послови Тамаре Вучић: да ли је „прва дама" све више сама?
Тамара Ђукановић

У мају 2018. године заједно са Емином Ердоган, супругом Реџепа Тајипа Ердогана, са којом отвара један дом за незбринуту децу на Врачару. Затим, одлази у Kину и „дружи се” са супругом кинеског председника Си Ђинпинга (Паенг Ли Јуан)!

И тако редом…Прва дама Србије. Парадира светом и делује.

Извор овог магазина из Протокола Владе Србије, који је службовао ближе овом брашном пару, тврди: „Вучић је води на путовања само кад мора, кад протокол предвиђа. То ми сви знамо. Има он ову Васиљевићку што трчи за њим… А, ово што она (Тамара) иде сама по свету, то се нас не тиче, има она неко службено обезбеђење… Kао, бави се хуманитарним радом, екологија и те ствари…”

Пад Александра Вучића свакако ће променити и однос ове преамбициозне жене према свом службеном супругу. Kад њему прекину мандат, и овај њен, очито тежак „мандат”, аутоматски истиче. До тада, она очигледно спрема неку нову каријеру. Време јој није савезник, па јој требају сви важни контакти у свету. Јер јој је Србија очигледно мала. Треба живети и после Вучића и његове луднице. Kао службена супруга, она наслеђује све Вучићеве рачуне по свету. И имовину. А то већ има и лоше стране.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
magazin-tabloid.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!