fbpx

Ти мутави да даш предлог промене политичког система? Па ти бре несрећо не знаш са падежима да се организујеш!

0
(0)

БЕОГРАД – Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Зоран Бабић најавио је данас да ће та странка у наредних десетак дана представити своје идеје о реформи политичког система, а да ће један од предлога СНС-а бити смањење Парламента, односно смањење броја посланика на 150.

„Унутар СНС одвија се снажна дебата о реформи политичког система као и о свим другим битним темама. Одлуку ћемо донети у наредних десетак дана када ће СНС представити своје идеје, а једна од оних које ће се наћи на столу као предлог СНС је смањење броја посланика са 250 на 150“, изјавио је Бабић гостујући на Б92.

Упитан како ће на рад Парламента утицати смањење броја посланика, он је одговорио да ће Парламент постати ефикаснији, економичнији, ближи и отворенији за грађане Србије.

„Наравно да Парламент и у оваквом саставу, а и у неком будућем, мањем, мора да конзумира не само законодавну већ и контролну улогу према Влади Србије“, рекао је он истакавши да влада Александра Вучића и СНС поштују ту институцију.

„То може да се види и сталним задацима које добијамо у смислу предлога закона око којих расправљамо, улепшавамо их и побољшавамо амадманима и отвореним дијалогом, али и присуством представника Владе Републике Србије“, навео је Бабић истичући да је цесто више представника Владе и министара у скупштини него што је опзиционих народних посланика.

Бабић је рекао да ће СНС саслушати све политичке актере из Парламента као и све посланичке групе, а да ће о њиховим предлозима одлучивати Акциона група која ће, додао је он, Парламенту предложити даље кораке.

„За СНС је важно да смо у овај посао ушли чистог стола где ће сви политички актери ставити своје примедбе, мишљења. Једно мање уже тело у оквиру Акционе групе ће након свих јавних слушања сакупити све те предлоге и по интензитету предлагања узимати једну по једну ствар“, навео је Бабић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Покренут поступак за смену директора школе због злоупотребе деце у СНС кампањи

5 (3) Директор Основне школе „Вук Kараџић“ у Поточцу, Радиша Јовичић, како се види на …

СНС представио нови предизборни спот “За нашу децу“ у којем су на мапи Србије изоставили Косово и Метохију

5 (1) Српска напредна странка представила је нови предизборни спот у којем су на мапи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *