ТРАЖЕ СЕ! У Београду „нестало“ 5.442 државних стана, 7.863 јединице пословног простора, 3.329 осталих непокретности и 10.915 плацева

0
(0)

Београд — Државна ревизорска институција „прочешљала“ је документацију градске управе и пронашла девет кључних неправилности.

Према интерној евиденцији Секретаријата за имовинско-правне послове, град Београд је власник 33.039 јединица непокретности. Међутим, у извештају ДРИ се наводи да је Републички геодетски завод доставио листу са 18.462 стана, величине 653.987 квадрата, 25.077 јединица инфраструктурних објеката величине 31.331.438 квадрата и 72.819 плацева који су укупне површине 136,2 милиона квадрата.

У билансу стања града Београда утврђено је да нису евидентирана 5.442 стана, 7.863 јединице пословног простора, 3.329 осталих непокретности и 10.915 плацева.

Ова институција у свом извештају наводи и да није правилно исказана вредност борачких станова. Они наводе и да Београд нема доказе да је земљиште које се налази у књигама, а на територији Хрватске и Словеније, у власништву града, пишу Вечерње новости.

Да ли су „нестали“ милиони квадрата државне имовине или је то бирократска грешка, наредних дана одговориће из градске управе.

Што се тиче осталих осам неправилности, углавном се ради о преузетим новчаним обавезама, које нису у складу са важећим законом или недостаје одговарајућа „папирологија“.

А у појединим случајевима преузете обавезе су спровођене без одговарајућег конкурса или поступка јавне набавке. У неким наведеним неправилностима расходи градских секретаријата су већи од одобрених апропријација. Углавном, спорне суме нису велике номиналне вредности.

Највеће одступање од дозвољеног, према извештају ДРИ, направио је Секретаријат за социјалну заштиту, који је за 5,7 милиона динара „пробио“ обавезу у односу на одобрену апропријацију.

Неправилности из извештаја ДРИ се односе на 2014. годину.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СНС КАРТЕЛ на грбачи народа: Весићева жена директор маркетинга код Кокезе у ФСС

5 (1) Председник ФС Србије Славиша Кокеза по ступању на дужност 20. маја 2016. године …

Смењен начелник саобраћајне полиције у Нишу

5 (4) Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је састанак са начелником и руководиоцима Полицијске …

2 Коментара

  1. Шта би тек нашли кад би „прочешљали“ војне станове у Београду и другим градовима? Колико је само отуђено војних станова? То изгледа нико никад неће проверавати!

  2. Nalazi Drzavne ravizorske komisije o brojnim nepravilnostima koriscenja drzavne imovine (brojnih drzavnih stranova 5.442, brojnih poslovnih jedinica 7.862 i brojnim placeva 10.915) daje nadu da Drzava Srbija konacno ima namere da razresi imovinske zloupotebe u tranzici drzavne i drustvene imovine.
    Neshvatljivo je da Drzava Srbije, kao najvaznija institucija srpskog naroda ne brine o sopstvenoj imovini, kao ni o imovini srpskog naroda ( drzavna, zajednicka, privatna), i stalno odrzava neuredjeno stanje. Stalno menja zakone i institucije koji se imovinom bave. .Stice se utisak da se neizmerno mesetari i ugadja interesnim grupama, poslovnim zajednicama i pojedincima na stetu drzave i njenih gradjana koje drzava treba da stiti od zloupotreba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend