четвртак , 24 септембра 2020

У тунелу испод шахта плови Лазе камиказе браон јахта!

0
(0)

Министар финансија у Влади Србије Лазар Крстић је најавио реформе и промену политике, али није конкретно навео да ли ће вишак радника бити отпуштен из државне администрације и јавних предузећа.

„Онолико колико будемо успевали да подижемо економску активност са једне стране, смањиваћемо буџетске расходе са друге стране, и онда ће ти људи, надам се, временом кренути и хтети да раде у приватном сектору пре него у државој администрацији“, рекао је Крстић у емисији „Утисак недеље“ на Телевизији Б 92.

Крстић је Телевизији Б 92 рекао да ће ниво економске активности опасти ако буде отпуштено 20.000 до 40.000 људи јер отпуштени „не могу да купе производе“, и истакао да се субвенције из буџета јавним предузећима „не могу користити за црне џипове и аудије“.

Министар финансија је Србија упоредио с бродом који тоне, а задатак реконструисане Владе је да спасе све путнике и од тог брода направи јахту. Додао је да Србија „мора да ухвати последњи воз“.

Радуловић је Телевизији Б 92 рекао да би запосленост требало да порасте после спровођења реформи и да се први резултати очекују 2014. године. „То ће људи осетити, и потребно је да се после настави у истом темпу. Мислим да је то добитничка формула“, рекао је Радуловић. Он је најавио да ће у привреди увести систем бољег управљања, контроле и казне.

Навео је да ће смањење пореза на рад дати резултате идуће, 2014. године, али није рекао колико ће тај порез бити смањен, нити који ће порези бити за толико повећани.

„Смањење пореза на рад је главна мера подстицаја привреде. Мора да се прекине с дељењем пара као до сада: да министар иде с кесом пара и дели“, рекао је Радуловић.

Радуловић и Крстић навели су да ће, као министри, зарађивати између 100.000 и 150.000 динара што је пет до шест пута мање него сто су зарађивали тамо где су радили раније.

„Влада само најављује, али још нема озбиљних реформи

Професорка економије Даница Поповић рекла је за Б 92 да од избора Владе није видела ниједну озбиљну реформу и да Влада од почетка свог мандата прошле године, „само најављује“.

„Не верујем да ће било шта, осим популизма, да се настави у овој
Влади, озбиљно говорећи. Ова Влада од почетка само најављује и онда ми живимо у продуженом филму. Ухапсили смо Мишковића, онда смо причали да смо га ухапсили, па смо га пустили, а сада не можемо да наставимо суђење… а онда смо причали о реконструкцији од марта, кога ћемо да избацимо, а кога ћемо да доведемо“, рекла је Даница Поповић.

 

Бета, б92.нет

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРОБЛЕМИ У KАНАЛИЗАЦИЈИ: Још један одборник напустио СНС

0 (0) Одобрник у Скупштини општине Блаце Драгић Живковић, који је у локални парламент ушао …

ХАОС У ЛОНДОНУ: У знак револта запаљен брод са заставом ЕУ (видео)

0 (0) Лидер Брегзита и доскорашњи председник странке УКИП упозорио је власт у Лондону да …

2 Коментара

  1. AKO PO IZGLEDU – NEKO NA NEKOGA LICI – NISTA NE SUGERISEM – VI ODGOVORITE – I PORED TOGA DETINJASTOG OSMEHA—————???

  2. ONI DO SAD NISU OTPUSTA RADNIKE SAD CE I TO SVOJE LJUDE I FAMILIJU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *