Брод који је Kолувија донирао БИА ФОТО: Народна странка

ВУЧИЋЕВА НАРЕДБА „Власник ‘Јовањице’ да брод поклони БИА“

4.7
(12)

Потпредседник Народне странке и посланик Мирослав Алексић питао је данас председника Србије Александра Вучића и директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислава Гашића, да ли је Предраг Kолувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ на којем је заплењена велика количина марихуане, поклонио БИА брод „Србија“, који се сада води као власништво Агенције.

– Имам сазнања да је Kолувија БИА поклонио брод „Србија“ регистарске ознаке БГ-346-И и питам Вучића и Гашића да ли је то тачно. Да ли је Вучић, пошто му се допало крстарење у Турској са господином Ердоганом, наредио Гашићу да и држава Србија набави брод, па је Kолувија купио брод и поклонио га агенцији – упитао је Алексић и показао фотографију брода, затим поставио питање и Тужилаштву за организовани криминал.

– Где се налази заплењена марихуана, да ли је извршено биолошко вештачење садржаја ТХЦ-а у биљкама? – упитао је Алксић и нагласио да одбрана Предрага Kолувије заснива своју одбарну на томе, да на том имању заправо није био канабис, него индустријска конопља, а да је случајно упала по нека семенка или биљка канабиса – казао је он и упитао ко је био надлежан за контролу узгајања индустријске конопље, на основу дозволе коју је издало Министарство пољопривреде „Јовањици“ и „Супериору“.

– Да ли је то било у надлежности полиције или Министарства пољопривреде, и ко у ланцу је именом и презименом био задужен за то, ко је саслушан, и како је могуће да они нису утврдили да тамо постоји озбиљна производња канабиса, у затвореном простору, са расветом и другим стварима неопходним за то узгајање.

Потпредседник Народне странке је навео и да је добио тужбу председниковог брата Андреја Вучића и да се неће позвати на имунитет у том случају, јер се радује суђењу на којем ће раскринкати „све криминалне радње режима“, и најавио да ће као сведока позвати Александра Вучића. Алексић је подсетио да је Александар Вучић изјавио да неће дозволити да се заборави случај „Јовањица“, те додао да је подржао ову изјаву председника, јер је, како каже, „рачунао да ће моћи некад да не слаже“.

– Рекао је и да ће инсистирати на одговрима у случају производње марихуане у Јовањици. Шта се десило иза тога? Десило се његово признање да неке ствари, или, слободно могу рећи, доста ствари, о којима сам ја причао, јесу истините. И сам је признао у новогодишњим интервјуима да су у случају „Јовањица“ умешани појединци и структруре из МУП-а Републике Србије, Безбедносно информативне агенције и војске. Такође је рекао да је Предраг Kолувија имао озбиљан прстен заштите, који је пружала Република Србија. Ја не знам да ли је Александар Вучић свестан да је тим признањем заправо признао и своју одговорност. Питам председника Републике шта је предузео поводом сазнања о умешаности МУП-а, Безбедносно информативне агенције и Војске у производњи марихуане? Да ли је дао податке надлежним органима, да ли се спроводи истрага, ко су ти људи које је он означио као некога ко је пружао прстен заштите Предрагу Kолувији?

Истакао је да на сва ова питања, као и до сада, не очекује одговор у јавности председника, већ да га Вучић и његови јуришници нападну простачким увредама и лажима, које изговарају на његов рачун.

– Ако је Александар Вучић тако храбар, и ако не лаже за све што говори о мени, ја га позивам данас, трећи пут, да се одрекне јавно имунитета, да бих могао да га тужим за све лажи које износи о мени. Нема разлога да се боји, ако је све што износи истина, и ако је тако храбар. Не мора да буде храбар само кад је у студију са Сарапом или у „Хит твиту“. Хајде да видимо то на суду. Kо говори истину, а ко лаже. Или можда чека да он буде тај који ће контролисати судије, па да тако храбар изађе да се суочи са неким на суду – рекао је Алексић и додао да он јавно одриче свог имунитета и да би Александар Вучић и сви остали могли да га туже.

– Ја се нећу позвати на имунитет по тужби Андреја Вучића, коју сам добио. Једва чекам, и надам се да ће што пре кренути то суђење да са задовољством могу да раскринкам све њихове лажи и све њихове криминалне и мафијашке послове, које спроводе у овој земљи коју су приватизовали. У тој тужби коју је покренуо Андреј Вучић, ја ћу његов брата позвати као сведока, па ће то можда бити прилика да и он одговори на нека питања.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Маса народа код Вуковог споменика чека донацију у храни

5 (23) Александре Вучићу, грађани су ти гладни! А оброк нису у могућности да приусте …

Сви беже од свог вође: Александар Вучић је заражен и вирусом пораза

5 (15) Почео је распад Српске напредне странке. Паметнији и искуснији припадници картела дистанцирају се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend