fbpx

Улицама Београда лута 3 хиљаде бескућника

0
(0)

Према полицијским подацима, на улицама Београда живи око 3 хиљаде људи. Међутим, многи од њих нису регистровани, па се процењује да је стваран број знатно већи.

У Београду нема снега, осим оног који се заледио на улицама због веома ниских температура. Температуре испод нуле натерале су бескућнике да склониште потраже у неком од градских смештаја. 

Више од шест стотина деце живи на улицама Београда, процењују у једином градском прихватилишту за малолетне бескућнике. Већи део њих зиму проведе управо у „Свратишту“, где имају топлу храну, одећу, организовано раде домаће задатке и учествују у радионицама.

 Нешто старији Београђани склониште од хладноће налазе у прихватилишту за одрасле које је пребукирано, па уместо 104, тренутно се овде налазе 142 особе. Упркос хладноћи, неки од бескућника ипак остају на улицама често се грејући по градским аутобусима.

Београдске бескућнике можете наћи на „гробљу вагона“ недалеко од Газеле.

 Међутим, они ту долазе углавном ноћу, како би се загрејали и преноћили у затвореним вагонима. Нешто млађи бескућници уточиште налазе у оближњим шахтама, кроз које пролазе цеви топловода.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Електронски надзор у Србији – Велика братија

4.8 (5) Први запаженији сајбер напади у Србији, за које постоји сумња да их је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *