Уместо јелки и расвете, Београду у фебруару потребније гуме и акумулатори за аутобусе

0
(0)

Београд- Саобраћајни колапс због снега упозорава да су Београду и његовим грађанима уместо скупих јелки и новогодишње расвете у фебруару потребније гуме и акумулатори за аутобусе, будући да су грађани главног града и приградских насеља јуче чекали превоз сатима и смрзавали се, а ситуација није боља ни данас, оценили су данас Удружени синдикати Србије „Слога“.

„Слога“ је навела да им чланство са терена јавља да већи број аутобуса није у пуној функцији.

“Како нам јавља чланство са терена, већи број аутобуса није у пуној функцији јер немају зимске гуме и акумулаторе, због чега се у гаражама међусобно сударају. Тако је јуче у саобраћајном погону Карабурба возач аутобусом намерно ударио у зид како би се зауставио и тиме спречио већу трагедију, јер би у супротном директно ударио у кућицу са портирима”, пише у саопштењу синдиката.

Због квара на машини за сипање соли радници су приморавани да потпуно небезбедно, лопатама и без ХТЗ опреме избацују со да би аутобуси уопште могли да се покрену доводећи своје здравље у питање.

“Иначе, аутобуси се због дотрајалих и истрошених акумулатора не гасе 24 сата, јер би у супротном стали, због чега су возачи и радници на точењу горива приморани да гориво танкују са упаљеним возилом, што је строго забрањено због могуће експлозије”, упозоравају они.

Да је стање по запослене катасрофално и у другим јавним предузећима у Београду говори и то да пословодство Београд пута због предстојећих избора тера раднике да ручно без адекватне ХТЗ опреме директно из бурића и без точилице сипају хемикалије у камионе који су изузетно отровни и опасни.

“Удружени синдикати Србије “Слога” сматрају да је за ово катастрофално стање у јавно комуналним предузећима најодговорнија градска власт која из године у годину штеди на материјалним и техничким ресурсима, док директора ГСП Београд Жељка Милковића јавно питамо на шта су потрошене паре намењене за зимске гуме и акумулаторе”, поручују они.

Младеновић: Грађани да не излазе без преке потребе

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић је јутрос апеловао на грађане да због снега још данас не излазе без преке потребе.

Младеновић је рекао да возила јавног градског превоза имају проблема да прођу јер се заглављују друга возила која немају зимску опрему, а возилима „Београд пута“ која чисте снег пролаз онемогућавају непрописно паркирана возила.Младеновић је за телевизију Пинк казао да улице главног града од снега чисти више од 1.300 радника градских комуналних служби, са 270 камиона, мултикар возила и других машина.

„По оперативном плану, први приоритет, односно градске улице које се прве чисте, обухватају око 1.700 километара, где иде јавни превоз. По том плану ми имамо обавезу да четири сата по престанку падавина завршимо чишћење и предјемо на чишћење улица другог приоритета“, рекао је Младеновић.

Како се наводи у саопштењу, до сада су улице посуте са 1.300 тона соли, 400 тона мешавине и око 50 тона калцијум-хлорида.

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УКИДА СЕ НОЋНИ ПРЕВОЗ у Београду

5 (1) Секретаријат за јавни превоз донео је одлуку о привременој обустави рада линија у …

Веселин Милић поново начелник Полицијске управе Београд

5 (2) Начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић је смењен и на то …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend