УНС: Политика поново у рукама државе?

0
(0)

Београд — УНС сазнаје да је јуче 15.октобра у Агенцији за привредне регистре дошло до промена по којима је држава преузела управљање над најстаријим листом на Балкану.

Удуржење новинара Србије наводи да је од јуче директорка Политике Новине и Магазини Мира Глишић Симић једино овлашћено лице за заступање те куће у АПР-у те да се из те промене може закључити да се Ист Медиа Груп, која је летос купила ВАЦ-ов удео у „Политици“, одрекла права на управљање компанијом.

УНС тврди да то значи да је Мирослав Богићевић постао пасивни партнер државе у управљању 2Политиком“ и да сада држава управља најстаријим листом на Балкану без ограничења. 

УНС сазнаје да је досадашњи представник страног сувласника Политике Горан Илин брисан је из регистра. У документацији на сајту АПР-а стоји да је Вук Васиљевић као овлашћено лице сувласника Политике јуче наложио брисање Горана Илина, који је 14. септембра поднео оставку на функцију заменика генералног директора Политике НМ, чиме је једино овлашћено лице остала генерална директорка Мира Глишић Симић, представник капитала у претежом државном власништву, саопштава УНС. 

Удружење новинара Србије наводи да се на основу ове промене може закључити да се Ист Медиа Груп, која је летос купила ВАЦ-ов удео у Политици, одрекла права на управљање компанијом по принципу сагласности оба власника за вазне пословне одлуке. 

УНС додаје то значи да је нови власник Политике Мирослав Богићевић постао пасивни партнер државе Србије у управљање најстаријим дневним листом на Балкану, и да држава сада управља Политиком без ограничења. 

УНС тражи да Влада Србије објасни јавности до каквих је промена дошло у управљачкој структури листа и да ли је дошло до било каквих промена у власничкој структури издавача Политике.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Набавка медицинске опреме и колико је пара и за шта потрошено остаје тајна

0 (0) Републички фонд за здравствено осигурање од 8. маја није одговорио Савету за борбу …

Новац за медије, само режимским фирмама: Фирми основаној дан пре отварања конкурса шест милиона

0 (0) Резултати овогодишњег конкурса за суфинансирање медијских садржаја из области јавног информисања у Београду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend