Ужице: Напредњачка хоботница исисава живот из Србије
Beograd, 1.septembra 2019. - Predsednik Aleksandar Vucic porucio je danas, obracajuci se na sednici Glavnog odbora SNS, da ce na listi kandidata za poslanike, koju "nosi" SNS, biti vise napredjaka nego ranije, i pored saradnje sa koalicionim partnerima, jer je, kaze, vazno da se izmeri snaga SNS i snaga drugih. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Ужице: Напредњачка хоботница исисава живот из Србије

Представници странака ужичког Савеза за Србију (Демократска странка, Народна странка, Странка слободе и правде и Двери), позвали су Ужичане да буду узбуњивачи и да се, пријављујући корупцију, криминал и друге злоупотребе, придруже акцији „Узбуни се“ коју тај Савез организује.

Они су, на конференцији за новинаре, објаснили да грађани могу то да пријаве од 8 до 16 часова бесплатним позивом на број телефона 0800/000-205 или на заштићену имејл адресу узбунисе@протонмаил.цом.

Ивана Парлић, повереница Народне странке у Ужицу, навела је да је Савез за Србију формирао тим искусних адвоката који ће узбуњивачима пружити правну заштиту, те да је у првој седмици те акције, корупцију и криминал пријавило неколико грађана из целе Србије и да је у току провера тих информација.

„Наша земља је под стегом и безакоњем СНС. Та партијска хоботница исисава живот из Србије и нико од нас не би требало да буде по страни“, поручила је Парлић и подсетила на то да је „политичка моћ у грађанима и да би требало да пруже отпор корупцији и безакоњу“.

Наводећи да је „Александар Обрадовић, узбуњивача из „Kрушика“ доказ о томе да постоје храби и слободни људи“, она је поручила да би „грађани требало да се изборе за независне институције и владавину права, а да држава није један човек, ма како се он звао“.

Најављујући и акцију о значају бојкота предстојећих избора, она је оценила да су „медији са националном фреквенцијом окупирани режимском пропагандом“ и да ће активисти Савеза за Србију о томе непосредно разговарати са грађанима на штандовима који ће бити постављени на неколико локација у граду. Прва таква акција је најављена је за 23. новембар.

„Трагедија нашег политичког тренутка је у томе што се у 21. веку боримо за изборе, којих не може бити, ако не буду слободни“, рекла је Парлић и истакла да „не би требало осуђивати оне који, због сиромаштва и страха, подржавају људе попут Јутке и сличних, поручивши да ће грађани заједно са Савезом за Србију ослободити и њих“.

Протести на пролеће

Иако је раније било најављено да ће се протести „1 од 5 милиона“ наставити у септембру у Ужицу, Жељко Бацотић, потпредседник ужичких демократа, објаснио је да је „процењено да се сачека погоднан тренутак, како се не би расипала енергија грађана“. „Протеста ће бити, али чекамо погодан тренутак и он ће, највероватније, бити на пролеће“, рекао је Бацотић и поручио да ће одборници Савеза за Србију наставити да бојкотују седнице градске скупштине.

Пише: Н.Kовачевић, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев режим планира да забрани протесте опозиције на дан избора!?

Вучићев режим планира да забрани протесте опозиције на дан избора!?

Митинг опозиционог Савеза за Србију, најављен за изборни дан 26. априла, могао би да буде …

Забрана градње мини-хидроелектрана у Ужицу

Забрана градње мини-хидроелектрана у Ужицу

Скупштина града Ужица донела је одлуку којом се забрањује даља градња мини-хидроелектрана на територији града …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *