Велимир Илић: Министар Бранислав Недимовић мора да оде, јер се није снашао и уништиће целу пољопривреду

0
(0)

Председник Нове Србије Велимир Илић затаржио је данас смењивање или оставку министра пољопривреде Бранислава Недимовића, јер се, како оцењује, није снашао и уништиће српску пољопривреду.

Илић је на конференцији за новинаре као пример катастрофалног стања навео сточарство и податак да Србија има најмање свиња у својој историји.

„Тренутно у Србији имамо нешто више од два милиона свиња и то је катастрофа. Од 1955. године, откако се воде подаци о броју говеда и свиња, никада мање нисмо имали“, навео је Илић.

Према његовим речима, Недимовић прича како је пољопривреду увео у пету брзину, док она пропада. Као нови проблем Илић види и актуелне поплаве и то што су, како каже, релативно мале падавине поново направиле хаос у пољопривреди

У медијима се чуло да су решени проблеми у Новом Пазару, Лучанима и Краљеву, а та места се поново суочавају са бујичним поплавама, каже Илић и додаје да је приказивано како директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и председник Вучић непрестано раде и граде насипе.

„У шта су се улагали милиони и милијарде?“, питао је Илић. Он тражи да се, због свих проблема са којима се суочавају, пољопривредицима укину акцизе на нафту, што би им, тврди Илић, донело више користи од субвенција.

Према његовим речима, акцизе на нафту су малтене скупље од нафте по фабричкој цени.

„Сељак то више не може да издржи. Не требају му те смешне субвенције по хектару када му држава много више узме, а деје мрвицу“, поручује председник Нове Србије. Илић се додатако и питања Косва, па је поручио да је за Србију једини спас и могућност да се реши тај проблем стрикно поштовање Резолуције 1244, које су се, како оцењује, одрекли и председник Србије и Влада.

„Не знам шта Србија треба да тражи у Паризу на неким новим преговорима ако се не прихвата Заједница српских општина и не укидају се таксе“, казао је Илић.

Председник Извршног одбора Нове Србије Мирко Јовић попручио је да странка ради на јачању своје инфраструктуре и да је то једина партија која је у стању да сабере конзервативне снаге у Србији.

„И поред свих удра на предсеника на странку, нарочито на Илића, странка је сачувала своју инфратструктуру и језгро“, рекао је Јовић.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Главни државни тужилац Хрватске поднео оставку због чланства у масонима

5 (4) Главни државни тужилац Хрватске Дражен Јеленић саопштио је вечерас да подноси оставку пошто …

„Влада да поднесе оставку због Јовањице“

5 (5) Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да би због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend