Насловна / Србија / Друштво / Велимир Илић: Министар Бранислав Недимовић мора да оде, јер се није снашао и уништиће целу пољопривреду
Велимир Илић: Министар Бранислав Недимовић мора да оде, јер се није снашао и уништиће целу пољопривреду 1

Велимир Илић: Министар Бранислав Недимовић мора да оде, јер се није снашао и уништиће целу пољопривреду

Председник Нове Србије Велимир Илић затаржио је данас смењивање или оставку министра пољопривреде Бранислава Недимовића, јер се, како оцењује, није снашао и уништиће српску пољопривреду.

Илић је на конференцији за новинаре као пример катастрофалног стања навео сточарство и податак да Србија има најмање свиња у својој историји.

„Тренутно у Србији имамо нешто више од два милиона свиња и то је катастрофа. Од 1955. године, откако се воде подаци о броју говеда и свиња, никада мање нисмо имали“, навео је Илић.

Према његовим речима, Недимовић прича како је пољопривреду увео у пету брзину, док она пропада. Као нови проблем Илић види и актуелне поплаве и то што су, како каже, релативно мале падавине поново направиле хаос у пољопривреди

У медијима се чуло да су решени проблеми у Новом Пазару, Лучанима и Краљеву, а та места се поново суочавају са бујичним поплавама, каже Илић и додаје да је приказивано како директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и председник Вучић непрестано раде и граде насипе.

„У шта су се улагали милиони и милијарде?“, питао је Илић. Он тражи да се, због свих проблема са којима се суочавају, пољопривредицима укину акцизе на нафту, што би им, тврди Илић, донело више користи од субвенција.

Према његовим речима, акцизе на нафту су малтене скупље од нафте по фабричкој цени.

„Сељак то више не може да издржи. Не требају му те смешне субвенције по хектару када му држава много више узме, а деје мрвицу“, поручује председник Нове Србије. Илић се додатако и питања Косва, па је поручио да је за Србију једини спас и могућност да се реши тај проблем стрикно поштовање Резолуције 1244, које су се, како оцењује, одрекли и председник Србије и Влада.

„Не знам шта Србија треба да тражи у Паризу на неким новим преговорима ако се не прихвата Заједница српских општина и не укидају се таксе“, казао је Илић.

Председник Извршног одбора Нове Србије Мирко Јовић попручио је да странка ради на јачању своје инфраструктуре и да је то једина партија која је у стању да сабере конзервативне снаге у Србији.

„И поред свих удра на предсеника на странку, нарочито на Илића, странка је сачувала своју инфратструктуру и језгро“, рекао је Јовић.

Фонет

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Агонија се наставља: Kоридор 10 никако да се заврши, стигли и нови захтеви за одштету! 11

Агонија се наставља: Kоридор 10 никако да се заврши, стигли и нови захтеви за одштету!

Упркос обећањима највиших представника власти Kоридор 10 није завршен ни до краја прошле године, а …

Скупи су и тендери које додељујеш брату као и редовни контакти које имаш са хрватским обавештајним службама 12

Скупи су и тендери које додељујеш брату као и редовни контакти које имаш са хрватским обавештајним службама

Премијерка Србије Ана Брнабић синоћ је изјавила да је трагедија која се догодила на пружном …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *