Веприна побегла са салаша па грокће и рокће док пребира говна за доручак

0
(0)

Председник ЛСВ Ненад Чанак оптужио је поједине представнике интелектуалне елите у Србији да „хушкају на нови сукоб“ са суседним земљама.

„Националистички поклич који се може чути у Србији о потреби ‘националног ослобођења и уједињења’ није ништа друго него наставак ратова започетих и изгубљених током деведесетих година прошлог века“, навео је Чанак у саопштењу.

Како је додао, „представници интелектуалне елите који без минумума осећаја одговорности за јавно изговорену реч хушкају на нови сукоб, ниподаштавањем и дехуманизацијом наших суседа – морали би да знају да њихове речи већ сутра могу бити претворене у пуцње“.

Он је оценио да се, као и у време „Милошевићевог похода на Југославију“, Срби у региону поново користе у сврху дестабилизације држава у којима живе, као опробаном методу манипулације и подстицања међунационалних тензија.

„Од позива на ‘ослобођење и уједињење’, које може бити остварено само ратом до унесрећених људи на приколицама – врло је кратак пут“, упозорио је Чанак.

Он је подсетио да се из Србије сваке године исељавају хиљаде младих и вредних људи и додао да би то морало да служи као опомена да су региону потребни мир, стабилност, економски развој.

„Пружимо руку нашим суседима, како бисмо живели у миру и стварали такво окружење да млади људи желе да остану у својој земљи“, поручио је Чанак.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сорош изненађен и увређен пошто су га Мађари приказали као мртву свињу

0 (0) Један посланик Фидеса поставио је на „Фејсбук“ фотографију мртве свиње на којој је …

Друг Чмарак брани тековине комунистичке диктатуре Јосипа Броза

0 (0) Ненад Чанак изјавио је да су данас и сутра важни датуми у историји …

Један коментар

  1. Чанак ђубре католичко усташо ти си ко измет Угљанин марш из Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend