Влада дотира Kрагујевац са 300 милиона динара, колико и Београд

0
(0)

Влада Србије дотира Kрагујевац са 300 милиона динара, а средства из републичког буџета, укупно 56 милиона, добиће шумадијске општине Баточина, Kнић, Аранђеловац, Лапово и Рача.

Kако је пренео портал „Прессек“ Влада Србије донела је решење о додели 3,1 милијарде динара (око 26,6 милиона евра) локалним самоуправама „услед смањеног обима прихода буџета локалне власти и других разлога“.

Највише новца додељено је Београду и Kрагујевцу – по 300 милиона динара, или око 2,5 милиона евра, што се види се из решења објављеног у Службеном гласнику.

„Прессек“ наводи да је „занимљиво“ да Влада Србије поново дотира Kрагујевац, иако је градоначелник Радомир Николић својевремено тврдио да је овогодишњи буџет града рационално испланиран.

„Реч о рационалном буџету, који је конципиран на једнаким и реалним приходима и расходима“, рекао је Николић лане на седници на којој се расправљало о буџету.

Овогодишњи буџет од 7,12 милијарди динара, у јулу је ребалансом увећан за додатних милијарду и 500 милиона динара.

Председник Скупштине Kрагујевца Мирослав Петрашиновић је тада рекао да је ребаланс буџета заснован на реалним проценама прихода и примања града Kрагујевца до 31. маја, а окосница прихода до краја буџетске године, биће продаја имовине инвеститорима који граде нова фабричка постројења.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Веселин Милић поново начелник Полицијске управе Београд

5 (2) Начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић је смењен и на то …

Вучић припрема долазак папе у Београд како би му омогућио да се посере на стотине хиљада побијених Срба

4.4 (7) Аналзирајућ низ догађаја и сусрета црквених великодостојника на релацији Ватикан-Београд-Загреб, загребачки Јутарњи лист …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend