Влада Србије купила нови авион, скупа им бизнис класа

Влада Србије купила нови авион, скупа им бизнис класа

Држава Србија набавила је пословни авион „Ембрајер легаси 600“ за Авио-службу Владе Србије.

Према информацијама које су тренутно доступне из неколико извора на интернету и извора који су информацију потврдили „Танго сиксу“, „Ембрајер 135БЈ“, односно „Легаси 600“, нови је члан флоте Авио-службе Владе Србије поред „Фалкона 50“ и „Лир џета 31А“, сазнаје „Танго сикс“ из више извора.

„Фалкон 50“ је недавно био на редовном одржавању у Америци и век употребе ће му бити продужен за шест година.

Према холандском специјализованом сајту „Скрамбл“, авион је произведен 2007. године и у питању је серијски број 14501006, који је већину своје службе провео у Бразилу. Интернет база „Плејнспотерс“ већ је ажурирана са Србијом као новим корисником летелице.

„Скрамбл“ такође наводи да је на летелици примењено уобичајено означавање када су у питању летелице које превозе државнике. На једној страни трупа на енглеском језику пише „Republic of Serbia“, а на другој на српском „Република Србија“.

Према овом извору авион је офарбан пре 3. септембра, а тренутно се наводно налази у Ле Буржеу у Француској на сређивању ентеријера и генералном „освежавању“ пред предају новом оператеру.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић јавно признао да га контролишу агенти немачке владе инсталирани као саветници у његово окружење

Вучић јавно признао да га контролишу агенти немачке владе инсталирани као саветници у његово окружење

Ми имамо једног Немца кога је поставила немачка влада, он је мој саветник и јако …

ДОГОРЕЛО: Адвокати заказали велики протест 1.јула, зову народ на улице! (видео)

ДОГОРЕЛО: Адвокати заказали велики протест 1.јула, зову народ на улице! (видео)

Адвокати Србије обавештавају јавност да је Министарство правде, упркос очигледно спорном нацрту Закона о парничном …

7 Коментара

 1. шта су све српско продали и издали да би купили овај авион?

 2. Доктор са Чубуре

  Мени је у реду да држава има пристојан авион за превоз највиших функционера у службене посете. Друга је прича што би и ти наши функционери требали да буду далеко квалитетнији и пристојнији. Већину њих у тој Европи, да не знају ко су, не би пустили ни у сточни вагон. И на крају, греота давања пара из буџета за авион. Требало је проспект показати двојици, тројици тајкуна и рећи – хоћу ово, рок вам је месец дана, договорите се.

 3. nece valjda gurbet ceda, naviko na tumaranja, dja vamo dja tamo, da se gura sa geacima po avijonima nekakvih propalih avijoprevoznika. — a bice bezanije sto u urugvaj sto u rodnu indiju. — jok bre nema vise cerge, vasara, konjokradica, mecke bozane i lupe u tepsiju, sad bre mi indijanci samo na mlazni pogon i o narodnom trosku putujemo da posetimo sirom sveta svoju familiju. — a familiju vam milu pozdravljam.

 4. To je avion za bežaniju. Njegova nabavka je znak da je potpisivanje predaje KiM-a blizu. Onog časa kad avion stigne u Bg biće potpisana i ova predaja. Mogu oni pobeći i nekim drugim avionom, ali što bi se lomili po nekim krševima, kad mogu da elegantno zažde u novom vozilu. Vole udobnost.

 5. Zašto AV ide na KiM? Zašto ga šiptari dočekuju kao narodnog heroja? Šta se to dešava? Ide li da nešto potpiše?

 6. “Eto, ja sam tata kao … , ali, eto moja cerka milica, eto, malo me vidja, eto, moj danilo, mislite da je lako da se slusa danilo vucic se slikao tamo i tamo sa dilerima i kriminalcima, ali ja, eto, trudim se da budem sto bolji tata, eto, (smejuljenje i skromno zagledanje u patos) …”
  TO je bilo obracanje narodu u 21 h o Kosovu i Metohiji, sinoc.
  Petparacka parada nakaze koja je umililisa da je veliki faraon, slinavljenje, balavljenje, drasticne mutave pauze izmedju isto tako drasticnih besmislenih i nebuloznih izjava, ceznjivi pogledi u nedostizne daljine, besmisleno cerekanje i smejuljenje, e, to je “predsednik”.
  Jeftina i providna predstava, vec mnogo puta vidjena, u reziji “eu i saveznika”, kojima se on “ostro” i “hrabro” suprotstavlja, po ko zna koji put!
  Beeee, beeeee, beeee …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *